Reklama

Reklama

Dějiny píší poslední dny 2. světové války a Rudá armáda postupuje neohroženě na Berlín. V centru válečného běsnění se ocitá také britský důstojník, který je k Sovětům přidělen coby pozorovatel. Na své osudové cestě potkává také německého vojáka, který sběhl od fašistů. Společně se stanou svědky popravy polské dočasné vlády, ke které dal příkaz samotný Stalin. Tato událost může zásadně ovlivnit již tak dosti křehké vztahy Spojenců a otřást tak samotným závěrem války. Předtím, než však oba hrdinové stačí informovat britské velení, ocitají se v ruském vězení, ze kterého, jak se zdá, už pro ně nebude úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se ani nedá přirovnávat k amatérskému filmu. Amatéři kolikrát dokážou natočit pořádný kousek, který má hlavu a patu a hlavně tím, že natočí film chtějí divákovi něco sdělit. Nechápu proč Američani vůbec natočili tenhle film. Vždyť je tu úplně všechno špatně. Taky je tu nakousnuto několik závažných témat, která by vydala minimálně na dva další filmy a oni to spatlali všechno do jednoho a udělali z toho absolutně nevýrazný, nudný a nechutný guláš. Při sledování filmu jsem nevěřícně kroutila hlavou, protože jsem se v tu chvíli na nic jiného nezmohla. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Besniace peklo na sklonku druhej svetovej vojny je znazornene v tomto filme, kde uz od zaciatku zacala akcia medzi Nemcami a Rusmi. To ma spravne navnadilo na tento film a cakal som ako sa to bude vyvijat dalej. Ochh co sa to deje na obrazovke? Po uvodnom boji, kde islo o vsetko sa to nejako sklzlo dole brehom a zvysok filmu sa len tak prebijal az do zaverecnych tituliek nudnymi scenami, ktore boli na amaterskej urovni a aj dost trapne. O hercoch v tomto filme sa ani neda povedat, ze by to aj boli nejaky herci, ktory ovladaju svoje remeslo do najmensieho puntiku. Akcie boli katastroficke a take nasilu robene, akoby sa ani akoze hercom nechcelo to zahrat, co im bolo dane v scenari. Vo filme si zahrali podradni herci, ktory mi nic nehovoria a jedine ten rusky major, ktoreho si zahral Michael Berryman mi bol znamy a druhy bol nemecky dostojnik, ktoreho si zahral Olivier Grunner, skor znamy z beckovych akcnych filmov. Vo filme z Rusov narobili pekne svine a Nemcov pomaly lutovali, ake su to neviniatka. Do toho sa este zamiesal britsky dostojnik a polska zenska, ktory to spolu tahali s tym nemeckym kapitanom a pomalicky putovali ruka v ruke prec od ruskej armady. Dialogy pouzite vo filme ma pekne hnevali a neboli zrovna tie najlepsie, skor amaterske. Zo vsetkeho bol najlepsi obal DVD, ktory je na prvy pohlad krasny, co sa zas netyka filmu. Ten sa skor utopi v nejakej odpadovej zumpe, z ktorej niet navratu:) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vojenský film o druhej svetovej vojne? Nenechajte sa vysmiať, toto bolo čisto amatérske. Nehodnotím to s tým, že by som zastával Rusov, ktorí sú tu zle vykresľovaní. To si radšej pozrieť film Katyň o týchto veciach, ale toto bolo ako keby sa to natáčalo na miestach, ktoré môžu byť aj hocikde na svete, aj v USA, bol to taký lesný príbeh. Ja mám rád historické filmy, vojenské tiež už dobre poznám, geografiu mám rád tiež, ale toto ma ničilo. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Obvykle se na filmy s černou barvou téměř nedívám, ale řekl jsem si, že zkusím mé oblíbené téma druhý světový. No, co napsat. Je to špatný film, který se odehrává na samém konci války někde v Německu. Nějak jsme vůbec nezaznamenal, co je vůbec dějem. Jen to, že se Anglán s Němcem spojí a snaží se přežít až dokonce, aby mohli informovat Spojence před ruskými plány a jiné nesmysly v průběhu? Rusové tady bylï vyzobrazeni jako největší prasata, i když to oni byli, ale co je moc to je moc. To už dokazuje jen herec, co hrál toho ruskýho důstojníka, větší zrůdu jsem snad ještě neviděl. Nicméně ke konci, jsem vycítil trošku té správné atmosféry zoufalství konce války, ale to asi budu sám. Jedna hvězda je za počáteční bitvu, která byla to nejlepší a ta druhá za ten Hetzer. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Nevýrazný televizní snímek, který snad ani neměl vzniknout. Komorní melodrama, které místama vypadá jako hraný dokument, nudí už od samého začátku. Mnohé bitevní scény jsou vytvořeny počítačem, a vskutku velmi dobře. Ale co je to platné, když se vyznění příběhu ztrácí ve vyčpělosti trapných pasáží a zvratů, které jsou doprovázeny komorní a gregoriánskou hudbou. Ani po půlhodině sledování tohoto prazvláštního díla mě nenapadlo, o čem to vlastně celé je. Televizní optika budí úsměv nad trapností všeho kolem, což ještě podporuje katastrofální herecké výkony. Oni ti herci vlastně ani nemají co hrát. Scénář plný nelogičností je snad děravější než ementál. Při přestřelkách je nepochopitelně použita roztřesená kamera, což se zde vůbec nehodí a postrádá smysl. Tento počin je jeden velký filmový omyl. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama