Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No Batman po japonsku je tedy slušná jízda a psychárna :) Ale odsejpá to slušně. Animace je alfou a omegou Gothamského rytíře a nutno podotknout, že tady soudruzi z Honšů, Hokkaidó ad. chybu rozhodně neudělali. Samozřejmě se nabízí srovnání s typově podobným Animatrixem a tady dává Neo Bruceovi slušně do těla. Ale pokud asijskému Netopejrovi přijdete na chuť, mohlo by vás to zaujmout, tak jako mě, především poslední povídka Headshot, kde Bruce Wayne konečně vypadal jako dospělý Amík a ne jako adolescentní manga Japonec :) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ze začátku jsem byl dost znechucen. Když jsem viděl animaci toho prvního příběhu (všechny ty krátké nožičky a hubené ručičky), chtěl jsem to vypnout. Netušil jsem, že se film odehrává v šesti příbězích, přičemž v tom prvním je krásně vykreslené, jak rozdílně Batmana lidé vnímají. Co se týče dalších příběhů, nemám námitek. Atmosféra je krásně temná, příběhy nejsou ohrané, ale přináší i něco nového. Jedině snad animace v některých kapitolách mi přišla, že mohla být lepší. Takže navzdory začátku a pár nedokonalostem, dávám pět. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Chutná gothamská jednohubka, a to mi anime nechutí ani trochu. Ale je to Temný rytier, ten istý netopierí muž, ktorý nakopal zadky Jokerovi, Two-Faceovi a ďalším. Presne ten štýlový a moderný Batman od Nolana, ktorý ale nie je od Nolana, ale od nejakých šikmookých prckov. Má slabšie aj silnejšie kúsky, naladí a vyšumí. Jedno pozretie preto bohato stačí. (65%) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednohubková záležitosť, kde z jednotlivých príbehov vytŕča ich komixovosť a tým pádom aj jednoduchosť. O to viac poteší svojou tajomnosťou a "gotickosťou". Tento projekt je zrovnateľný s ANIMATRIXOM aj keď nemá rovnakú komplexnosť. Dobré je, že príbehy sa postupne zlepšujú rovnako ako animácia, takže po dopozeraní ostane skvelý pocit... Have I Got a Story For You *** - originálna, ale pre mňa pribizarná animácia, Crossfire **** - jednoduché ale výtvarne pestré, Field Test **** - možno až príliš jednoduché ale Batmanov dravý look ma zaujal, Working Through Pain **** - presne Batman v štýle Nolana, Deadshot ***** - skvelá surová komixovina ... ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než doufat, že při sledování druhého Nolanova Batmana nabude tato animovaná mozaika několika příběhů, které jsou sice sourodé, zato však nepříliš zajímavé, řádného smyslu. Takhle je to jen takové někdy hezky namalované, někdy i nápadité, ale stále naprázdno vyznívající zbla. Nic to ale nemění na tom, že nad Netopýřího muže mezi veškerým superhrdinstvem prostě není, nebylo a nikdy ani nebude. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama