Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tyhle mysteriózní thrillery s takovou elektrizující atmosférou mam fakt rád, ale tenhle jinak skvělej film trochu sráží fakt, že nepůsobí kompaktně, rozpadá se na,jednotlivý příběhy, jednotlivý pasáže a jednotlivý scény, který jsou sice samy o sobě úžasný a někdy by se atmosféra nedala ani krájet, jak je hustá, ale bohužel to nedokáže udržet film pohromadě a s tim ruku v ruce souvisí i to, že celej příběh působí, že nemá žádnej cíl a nemá kam jít a jen tak se pořád někde plácá bez pořádnýho vývoje. Ale jinak se mi to hodně líbilo a atmosféra je opravdu jedinečná, i když ten ježíšovskej závěr byl mírně divnej a neuspokojivej ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a netradiční mix detektivky a thrilleru. Některé scény opravdu překvapí, ať už na nás zanechají příjemný, mrazivý nebo nechápající výraz v obličeji. Jako celek bohužel film nepůsobí příliš uceleným dojmem a to i přesto, že se všechno vlastně motá kolem hlavní postavy a snaží se to držet hlavní linie příběhu. Vznikla tak mozaika plná prapodivných scén a vyšinutých postav. Do toho se navíc plete náboženství (Bože, proč?) a jak se děj blíží zdárně ke svému konci, dialogy se stávají čím dál více chatrnější a i přes fajnovou první půlku filmu na mě celkový výsledek působí spíše kontraproduktivním dojmem. Neuspokojivý konec a průměrné digitální podání tak nakonec vyvažuje jen ta hudba. Vůbec mě dost překvapilo, že se tu objevilo tolik post-rockových kapel, které poslouchám, což si zase můžu brát osobně, protože použití již známé hudby můžu vždycky brát jen jako pouhopouhou vykrádačku. Kupodivu jsem se ale nenudil a to se počítá. (7/10) ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

I v BOLESTI a UTRPENÍ může být skryto velké UMĚNÍ a KRÁSA. Těžko popisovat slovy tento snímek. O samotném příběhu se nechci a nebudu rozepisovat ( o mnohé bych vás tím připravil ). Film se rozjíždí pomaleji a člověk si notnou chvilku musí zvykat na styl " vyprávění " , ale jakmile začne do příběhu více pronikat, tak s každou další ubíhající minutou ho snímek ( příběh ) pohlcuje čím dál tím více až do závěrečného finále, kde si vše " sedne " . Komentáře, že snímek nemá nosný příběh, nedrží pohromadě a fungoval by sám o sobě jako " videoklip " rozhodně nejsou na místě. To, že je to podáno formou ( na kterou divák z 90% není navyklý ), ještě neznamená, že to nemá příběh. Já říkám MÁ a to velice silný. V určitých fázích filmu ( zejména v první třetině ), může snímek působit mírně roztříštěně a nesourodě, ale s blížícím se koncem už jsou mírné rozpaky rozmetány a v závěru se divák dočká " více než uspokojivého vysvětlení " a může být spokojen. Já tedy rozhodně BYL! A To jak se samotným příběhem, navozenou " halucinogení " snovou atmosférou, hereckými výkony, syrovou kamerou, tak zejména působivou hudební složkou, která se snímkem téměř splývá. p.s. ten soundtrack musím mít! zajímavý ( výstižný ) komentář: kitano ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

To, čo tomuto filmu chýba z hľadiska originality príbehu (postmoderný mix motívov, ktoré sme už videli inde a inokedy) rafinovane vynahrádza forma. Ktosi tu napísal, že I come with the rain je "audiovizuálny" zážitok. A to teda je...A ešte aký. Spôsob, akým Anh Hung Tran znásobuje účinok niektorých scén vhodne vybratým hudobným sprievodom a ako synchronizuje ich "gradáciu" neviem prirovnať k ničomu inému, než k synchronizácii dvojice pri sexe, ktorá si dokáže naordinovať spoločný orgazmus na zlomok sekundy presne. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Holka, ktorá má všetko, utečie od svojho mafiána žiť do stepi za mesto, kde začne meditovať a zdieľať chatrč s mučedníkom a novodobím Ježišom šikmookým Kristom. Hartnettovi po nociach prepína v palici a masový vrah, ale umelec ( ! ) , vypúšťa neskutočné filozofické grcy ! Tak, ako najdebilnejšie skladby vedú hitparády v súčastnosti, je mi záhadou jedincov úsudok, kedže zaboha neviem pochopiť, kde to berie takéto hodnotenia. Viac ako 2* si to nezasluhuje a to je, si myslím, fair play. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)
  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)
  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)

Reklama

Reklama