Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ešte stále si vychutnávam všetky tie pocity, ktoré sa objavili hneď po dopozeraní filmu. Anh Hung Tran je prevážne známy predovšetkým vďaka zvláštnej schopnosti miešať poetické zábery, v minimalistickom prostredí z jednoduchou myšlienkou, ktorá je v jednom prípade - Cyclo - podávaná až naturalisticky. I come with the Rain je detektívka, podfarbená duchovnou sférou, ktorá v niektorých momentoch vystupuje do popredia, inak je stále v úzadí a ktorá nešetrí krvou a ktorá je prerozprávaná naozaj netradične. Ak existuje v tvorbe Anh Hung Trana vrchol, je to práve tento film, ktorý aj napriek niektorým chybám - ak sa dá nazvať všadeprítomná angličtina chybou - funguje dokonale. Film je pomalý a postupne vťahuje diváka do svojej atmosféry a aj do sveta v ktorom sa tento netradične tváriaci príbeh odohráva. Odkazy na utrpenie Krista, prezentované ako uveriteľný príbeh človeka samaritána, veľkomesto a do okien bijúci dážď a pôsobivý Hartnett v úlohe, ktorá mu dokonale sadla. Všetky ostatné postavy považujem len za dokonalé prostriedky na vystihnutie prostredia a atmosféry, ktoré majú miesto nie len v príbehu, ale aj v živote hlavných postáv. Dokonalý film. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Primitivní náboženská historka, kterou ruinuje nevyvážené tempo a prvoplánová náboženská symbolika. Jediným světlejším bodem pak zůstává jen hezká kamera a obstojní herci. Ti ovšem problémy se ztrátou srozumitelnosti a tempa v drůhé půlce nevyřeší. Film talentovaného režiséra, který zabil svůj film vlastním, bláboloidním scénářem. Viděl jsem v poslední době několik filmů, které se hlásili ke křesťanské víře (Th3re, The House), ale žádný z nich nebyl tak polopatický, jako tohle. Přicházím s deštěm pak bohužel vypadá, jako by ho cáloval Vatikán. Škoda promarněné příležitosti. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ye-Zhish Kristus z hongkongské chatrče, co není synem tesaře, ale farmaceutického magnáta, léčí dotekem jak E.T. a přitom trpí za nás, vás, mě, či tebe (vyberte si) a na jeho horké stopě vlastním svědomím přiškrcované soukromé očko Hartnett, do jehož paže se rádi zakusují avantgardní sochaři s vražednými sklony. Tolik k formou docela zajímavé první neonoirové polovině, ale jakmile se Tranovo transcendentno zlomilo do meditativní roviny obohacené o hudbu, jenž si pustíte 15 minut před tím, než skočíte pod mezinárodní rychlík, zlomil jsem nad ním hůl i já. V rámci metaforického přirovnání působivosti snímku zde čtu něco o tom, že déšť zanechá stopy v podobě zvýšeného růstu rostlin, pročistí vzduch a zbaví člověka špíny nejen fyzické, ale i psychické. Mně to spíš připadalo, že mi bez mála dvě hodiny chcalo na čerstvě udělanou trvalou a když jsem se vrátil domů, našel jsem jej kompletně zpustošený a vytopený. A když mluvím o domu, tak věřím, že zdejší profesionální filozofové mrštné mysli dobře vědí, co tím slovem Freud, jeden z náčelníků způsobujících rezonanci jejich psyché, myslel.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Holka, ktorá má všetko, utečie od svojho mafiána žiť do stepi za mesto, kde začne meditovať a zdieľať chatrč s mučedníkom a novodobím Ježišom šikmookým Kristom. Hartnettovi po nociach prepína v palici a masový vrah, ale umelec ( ! ) , vypúšťa neskutočné filozofické grcy ! Tak, ako najdebilnejšie skladby vedú hitparády v súčastnosti, je mi záhadou jedincov úsudok, kedže zaboha neviem pochopiť, kde to berie takéto hodnotenia. Viac ako 2* si to nezasluhuje a to je, si myslím, fair play. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a netradiční mix detektivky a thrilleru. Některé scény opravdu překvapí, ať už na nás zanechají příjemný, mrazivý nebo nechápající výraz v obličeji. Jako celek bohužel film nepůsobí příliš uceleným dojmem a to i přesto, že se všechno vlastně motá kolem hlavní postavy a snaží se to držet hlavní linie příběhu. Vznikla tak mozaika plná prapodivných scén a vyšinutých postav. Do toho se navíc plete náboženství (Bože, proč?) a jak se děj blíží zdárně ke svému konci, dialogy se stávají čím dál více chatrnější a i přes fajnovou první půlku filmu na mě celkový výsledek působí spíše kontraproduktivním dojmem. Neuspokojivý konec a průměrné digitální podání tak nakonec vyvažuje jen ta hudba. Vůbec mě dost překvapilo, že se tu objevilo tolik post-rockových kapel, které poslouchám, což si zase můžu brát osobně, protože použití již známé hudby můžu vždycky brát jen jako pouhopouhou vykrádačku. Kupodivu jsem se ale nenudil a to se počítá. (7/10) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)
  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)

Reklama

Reklama