Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V daleké Francii, v jedné pařížské redakci, přišel šéfredaktor s nápadem na reportáž „Rumunsko 15 let poté“. Článek má napsat jejich žurnalistka rumunského původu. Ta má už v hlavě jeho základní osnovu – bude se opírat o příběh dítěte, o něm kdysi psaly místní noviny. To dítě se narodilo v temešvárském klášteře uprostřed ozbrojených střetů z prosince 1989.
Narození chlapce je přímo svázané s druhou, 15 let starou dějovou linkou filmu: Námořník Marinică (Cristian Iacob) se vrací po 3 měsících na moři domů. Čeká ho těhotná žena a svatba. Bohužel přijíždí do Temešváru právě v době prvních protistátních demonstrací, jejichž atmosféra je díky demonstrantům i bezpečnostním složkám minutu od minuty vyhrocenější. Jemu samotnému je politika lhostejná, těší se na své první dítě, ale náhodná střela ho zasáhla do břicha... (chamonix)

(více)

Recenze (1)

chamonix odpad!

všechny recenze uživatele

I Sergiu Nicolaescu  musel dříve či později udělat něco špatného. To je holt zákon pravděpodobnosti. Odpad je možná trochu moc, ale na Sergia mám holt řádově vyšší nároky. To on sám si za socíku nastavil hranice do nebeských výšin. ()

Reklama

Reklama