Reklama

Reklama

Americké vojenské letectvo testuje prototyp nové stíhačky, která je neviditelná nejen pro radary, ale i pro lidské oko a satelity. Jenže letoun ukradne ziskuchtivý odpadlík a dodá ho libyjské vojenské teroristické organizaci. Americké letectvo do akce povolává svého nejlepšího pilota. Hrdina s americkou vlajkou na srdci musí navzdory zástupům nepřátel zachránit svého uvězněného parťáka, navrátit ukradenou stíhačku do správných rukou a během toho mimochodem zachránit Evropu od hrozivého teroristického útoku, vlastnoručně zlikvidovat teroristickou organizaci, pomoci libyjskému hnutí odporu a získat si srdce tamní pohledné disidentky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

xaver 

všechny recenze uživatele

Když hodnotím většinu filmů s Michaelem Dudikoffem, tak bych mohl tato hodnocení psát přes kopírák. Dalši bezduchý film, podle kterého je ukrást nejmodernější a nejstřeženější americkou stihačku ta nejjednodušší věc na světě. To si ti reřiséři myslí, že divák je skutečně tak blbý? Anebo je blbost autora vetší než jeho víra v duchaplnost diváka? ()

Slavomír 

všechny recenze uživatele

Čierny hrom patrí do mojej top 10 najobľúbenejších béčkových filmov. O herectve tu nemôže byť ani reč a tým myslím aj Catherine Bell. Dudikoff tým pádom predvádza štandardný výkon. Letecké súboje zostrihané a pokradnuté z iných filmov, no sú zostrihané tak dobre že chvíľami pôsobia aj ako celok vierohodne, lietadlá sú celkom fajn aj motív (hoci značne hlúpučký ) s neviditeľným Kfirom. Hlavne za nostalgiu 40% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dudikoff a akčňák jak od Tony Scotta. K zamyšlení, plný napětí a parádních akčních scén, slušných hereckých výkonů, luxusní hudební vsuvky a v neposlední řadě nápaditého příběhu. To všecko v tomto filmu a v každém jiném, kde se Dudikoff objeví chybí. Přestože nemám rád ani Scotta ani Dudikoffova podíval jsem se na tuhle zhovadilost a už teď vím, že příště to v žádném případě neudělám. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Na vzniku tohoto akčního béčka se podílel prakticky stejný tým okolo Ricka Jacobsona, který rok předtím natočil AKČNÍ KOMANDO a výsledek je navlas stejný. Znovu se jedná o únos letadla, teroristy, hrozbu v podobě smrti spousty lidí a znovu je tu Michael Dudikoff v roli zachránce a Richard Norton v roli záporáka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívaná, ale béčková a to dost...Některé hlášky jsou i dobré (Ratchere, učil jsi mě, učil jsi Jannicka, ale zapomněls učit sám sebe!). Z filmů M. Dudikoffa od r. 1990 je možná nejlepší, ale samozřejmě k Americkému ninjovi nebo Pomstě z let 1985 - 86 se nedá přirovnat. zkrátka opakuji, je to béčko, ale koukatelné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Neviditelný letoun si zahrála stíhačka IAI Kfir (v Americe označená jako F-21 Lion). Stejný letoun si zahrál i ve filmu Železný orel (1986), odkud byly rovněž převzaty některé letové záběry. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama