Reklama

Reklama

Vybydlená planeta?

všechny plakáty

Obsahy(1)

Když se řekne globalizace, každý z nás si asi představí něco trochu jiného. Rádi nakupujeme v hypermarketech a cestujeme po různých končinách zeměkoule. Přitom ale tušíme, že s přírodou se asi děje leccos neblahého a možná osudového. Že svoji planetu vybydlujeme čím dál rychleji. Ale jak to souvisí s globalizací? A jak si máme představit budoucnost? - Ve skrytu duše možná doufáme, že v našem koutku Evropy se všechny hrozící velké změny a otřesy přece jen neprojeví tak drasticky. Spisovatelka E. Hauserová a režisérka J. Stropková snímkem Vybydlená planeta? dokumentují, jak to vlastně s globalizací a přírodou je a jak se to všechno týká našeho každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

možná překvapivé hodnocení od studenta ekologie, ale fakt nemůžu jinak. v "dokumentu" zaznělo mnoho nepravd a mýtů o vlivu člověka na životní prostředí, jimiž se pokouší zmanipulovat veřejnost spoustu moderních zelených spolků. k tomu výpověď psychotické učitelky ekologie, která by nejradši svítila petrolejkou, vyšinutého astrologa, který mě během svých pár vět 3x přiměl k rozhodování, jestli to nemám radši vypnout, a korunu tomu všemu nasadí několik dětí svými názory jako vystřiženými z kouzelné školky. ne, tohle prostě ne. odpad! ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Vybydlená planeta? je agitka Greenpeace. Nic víc, nic míň. S objektivním dokumentem nemá nic společného. Ne že by vše, co Greenpeace dělají, bylo špatné, ale jejich činost je velmi populistická a často už opravdu hraničí s ekoterorismem. Při sledování dokumentu se občas mezi řádky dají vyčíst zajímavé informace, ale odpad dávám hlavně kvůli manipulaci s lidmi prostřednicvím médií. To je fakt nebezpečné. Greenpeace si ekologii představují jako Hurvínek válku. Asi ještě umře hladem hodně Afričanů, než Evropa přestane být zelená za každou cenu. ()

Reklama

Reklama