Red Garden (TV seriál)

(Japonsko)

Red Garden

Animovaný / Drama / Mysteriózní / Thriller

Japonsko, 2006, 22x23 min

4 spolužačky trpí ztrátou paměti, nepamatují si poslední den. To ovšem působí jako nic proti problému spolužačky páté, která zemřela. Snad spáchala sebevraždu, možná byla i zavražděna. 4 "amnetické" dívky se však dozví, že ani jejich situace není růžová. I ony jsou totiž mrtvé, jak jim prozradí Lula, neznámá žena. Aby mohly pokračovat ve svých neživotech, musí likvidovat zombiím podobné lidi... Seriálů s podobným námětem jistě pár najdeme. V porovnání s nimi se Red Garden snaží o větší věrohodnost jednání hlavních postav, takže nás čeká spousta srovnávání se s nastalou situací a boj s monstry není rozhodně jedinou složkou seriálu. Větší věrohodnosti jednání postav skutečně osaženo je, ale děje se tak na úkor zábavnosti, děj jen pomalu postupuje vpřed a ona psychologická sonda není sdostatek hluboká, aby toto psyché-studování odůvodnila. Přesto mi Red Garden právě díky postavám byla milejší než např. Zombie-Loan. Slabé ***.(22.5.2008)

• Cassandra

Nuda + pitomá a chudá zápletka + škaredý character design + přeci jenom jakási atmosféra = dvě hvězdičky.(18.2.2011)