Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto netradičního kriminálního filmu je sedmatřicetiletý Tibor, který pracuje jako patolog. Vede osamělý způsob života, má problémy s komunikací. V téže nemocnici o několik pater výše leží jeho matka umírající na rakovinu. Tibor se dozví o možnosti léčby matčiny nemoci ve Švédsku, což ovšem pro něj představuje finanční náklady, které by sotva zaplatil. V tu chvíli vstupuje do jeho života tajemný jednooký muž, zvaný Kyklop, jenž mu za zabití jistého člověka nabízí potřebný obnos. Tibor na jeho nabídku přistoupí, aniž by věděl, koho vlastně sprovází ze světa. Dopis, který po vraždě obdrží, mu však odhalí souvislosti, které netušil. Režisér a scenárista Attila Gigor nenatočil svůj první hraný film jako podívanou pro silné žaludky. V jeho hrdinovi je i něco dojemně bezbranného, o čemž vypovídají výrazně stylizované scény jeho představ. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (61)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a netradiční snímek v čele s výborně zahranou hlavní postavou sarkastického Tibora, který je mimochodem pěkně mrzutým patologem žijící osamělým životem. Pro záchranu své nemocné matky je však bez váhání ochoten přistoupit i na návrh Kyklopa, který se "náhodou" objeví v jeho životě a nabídne mu slušnou finanční částku za zabití jednoho neznámého muže. Tibor kupodivu neváhá a mrtvola je na světě, postupně ale začíná zjišťovat, že je vše komplikovanější, než se na první pohled zdálo. Na vlastní pěst tak začne pátrat po identitě své oběti a celý příběh se postupně začne rozplétat. Film rozhodně stojí za pozornost, jedná se o netradiční a svěží maďarský počin, který potěší nejen svou zápletkou, ale i vtipnými dialogy. (8/10) [MFFKV 2008] ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Před sledováním snímku jsem byl ve velkém očekávání. Celkový dojem je lehký nadprůměr. Některé věci jsou výborné. Třeba herecký výkon hlavního představitele nebo figurka kriminalisty. Dějová zápletka není až tak originální. Naopak bych řekl, že to je klasicka profláknutá variace, kdo vraždí v rodině. Sarkasmus je výtečně zobrazen třeba v kině. Ty snímky, která tam promítali bych chtěl vidět :) . ()

Reklama

amirgal 

všechny recenze uživatele

Člověk si říká: V detektivním žánru už snad ani není co vymyslet. Zápletky se pořád opakují. Překvapte mne taky jednou, sakra! No a pak koukáte na Vyšetřovatele a ještě v polovině filmu si říkáte, kde je k čertu ten vyšetřovatel?! Formálně, mám na mysli z hlediska techniky vyprávění, je film velmi zajímavou hříčkou. Marně se snažím podchytit, co mi připomíná a k čemu dokazuje. Spíše než "trhiller", "drama" nebo "krimi" by se slušelo uvést, že se jedná o černou komedii. (a Tibor, jen tak pro pořádek, není patolog, ale asistent patologa) ()

Fr

všechny recenze uživatele

,,DLOUHO JSEM HLEDAL NĚKOHO, KDO MÁ PROBLÉMY A KDO UŽ PŘEDTÍM VIDĚL MRTVOLY. MÁM 40 000 EURO A CHCI NĚKOHO ZABÍT…“ /// Tibor je zvláštní chlap. Bez smyslu pro humor a taky toho moc nenakecá. Snad proto je patologem. Nudnej život nudnýho chlápka neruší až slib, že matka neumře. No a k tomu potřebuje prachy. Ty má ,,Kyklop“ a s nima i nabídku… Divnej – zvláštní film. Moc to nevodsejpá, ale díky sledu zajímavých událostí, se na to dá koukat. Vlastně ten děj je zajímavej. Detektivka, inspirovaná zřejmě Philem Marlowem či nějakým cynickým detektivem a je takovým nevotřelým pokusem o ,,segeďáckej“ noir. Což může u festivalovýho diváka navodit stav orgasmu. Tím chcu říct, že to není tak blbý… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, jaký jsou výhody mít za přítele patologa. 2.) Čumím jen na netradiční detektivy. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková těžká kombinace legrace s vážnou atmosférou. Hlavní hrdina třeba vypadá, jak kdyby z oka vypadl vůdcovi současné neonacistické strany v Bundesrepublice na západ od nás. Akorát ještě k tomu s faktem, že toho moc nenamluví a když už něco řekne, tak to má hrát především na naše city, aby v nás vyvolal nějaké emoce. Sem tam jsem se nasmál, ale hlavní postava je natolik osobitá, že si ji buď oblíbíte a nebo ho nepozorovaně přejdete. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo od 30. júla 2007 do 13. septembra 2007, a to v Budapešti a neďalekom meste Gödöllö. (MikaelSVK)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama