Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro oznámení rozchodu není dobrý žádný den – o to méně ten, který měl být původně oslavou výročí. Lucia se však manžela Giovanniho nechce vzdát. A do svého spontánního boje o mužovo srdce zapojí nejen kamarádky, ale i filmaře Erose, který spolu se svým parťákem snímá každou chvilku rozcházejícího se páru. To, co mělo být dokumentem o umělcích pracujících na volné noze, se stává svědectvím o každodenních partnerských problémech lidí z velkoměsta. A podobně jako nelze žádné rozhodnutí ve vztahu považovat za definitivní, bylo by krátkozraké i dělení hrdinů na padouchy a svatoušky. Snímek o všemožných podobách lásky, a hlavně o její nevyzpytatelnosti, jímž se prolíná smutná píseň Billie Holidayové Good Morning Heartache, reprezentuje mladou krev italské kinematografie. Ač se odehrává v atraktivním prostředí filmařů, neukazuje ho v tak zářivém světle, jak ho známe ze společenských rubrik. [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

matilda33 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý môže byť rovnako výborný ako aj neskutočne nudný a predvídateľný. Záleží na tom, ako to celé beriete, vidíte a cítite. Nie každému sa bude páčiť akási zmes filmu a dokumentu... aj keď vlastne, kde začína ten film a končí dokument a naopak... každopádne, mne sa to páčilo, a len si kladiem otázku, čo urobím ja, až sa mi to náhodou prihodí... možno len privítam smútok... a možno nie. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Tento film bol neskutocne nudny. Snimok poňaty ako dokument nie je v sucastnej dobe uz nicim novym ani vynimocnym. Pribeh bol velmi predvidatelny a fadny. Dej sa mohol dotknut len niekoho kto prave prechadza podobnym neprijemnym zivotnym obdobim. Vela som od mladych talianskych hercov neocakavala, ti ma vsak jediny prekvapili. A za ich vykon si zasluzia aspon dve hviezdy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, buď som počas sledovania naozaj stratil pojem o dobrom filme, reálne pôsobiacich scénach, alebo to bolo naozaj pod úroveň. Príšerne naivná zápletka, ktorej trpký základ sa nedarí zachytiť dokonca ani vložením páru dokumentaristov. Dojmy z reálnosti ich práce a ich výsledného projektu boli na zasmiatie, reálnejšie a skutočnejšie pôsobiace mi dokonca prídu určité scény zo súčasných tuzemských nezmyselných seriálov. Navyše tu figurujú nesympatickí herci s nesympatickými výkonmi, medzi ktorými by som na svetlo postavil len Marca Foschiho. Prvky komédia vyprchali z pera scenáristov po pár minútach a potom to bolo už len akési medzi-žánrové tápanie, v ktorom som zablúdil aj ja. Našťastie však zasvietila iskierka nádeje - uzrozumený záver, ktorý som v skutku nečakal. 45%. ()

charmin 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze ak sa clovek nevie stotoznit s nejakou postavou, film sa mu mozno bude pacit (ak ma rad taliansku mentalitu;) ), no neoceni ho tak, ako ked uvidi vo filmeseba alebo podobny vztah ako prezil. Musim povedat, ze aj ked miestami sa film snazil byt nieco, cim skutocne nebol, a miestami boli aj sceny prilis komplikovane a cloveks a v nich nevyznal, mne sa pacil..A pacil sa mi teda dost!! Plus ako dodatok skvely soundtrack, okrem talianskych limonadovych pesniciek. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu bych neměl sebevětší problém najít zápory a ohodnotit nízko. Tady totiž záleží na tom, jestli přistoupíte na hru tvůrců a způsob snímání filmu považujete za nápad originální, nebo za absolutně špatný nápad, který vám nesedí. A já se přikláním k názoru, že snímat film formou dokumentu je nápad originální a já jsem ještě nic podobného neviděl. Tato hra tvůrců mi evidentně sedla, protože film považuji za velmi originální a za velmi povedený. A přitom je to tak triviální nápad, až mě to překvapilo. Jde vlastně o to, že Giovanni je divadelní herec a jeho dva kamarádi o něm točí dokument na téma nelehký život herce. A zrovna se trefili do doby, kdy se Giovanni se svou manželkou a matkou jeho dítěte rozchází. A my sledujeme příběh právě jejich dokumentárními kamerami, ale zároveň je můžeme sledovat i když kamery odloží, protože tohle přece není dokument, ale celovečerní film. A jak už jsem řekl, takto pojatý film jsem ještě neviděl a autorům tohoto nápadu patří poklona. Navíc pro tento film byli také zvoleni sympatičtí herci a dějově je to taktéž dobře zvládnutý film, takže nemám příliš co vytknout, a proto jsem se rozhodl s čistým svědomím udělit tomuto filmu z Itálie maximální hodnocení v podobě pěti hvězdiček. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama