Reklama

Reklama

Soft

Krátkometrážní / Drama
Velká Británie, 2007, 16 min

Obsahy(1)

Cestou z práce zájde otec do potravín, kde ho začne obťažovať miestny gang výtržníkov. Po návrate domov nájde zraneného syna, ktorého vraj ten istý gang zbil. Výtržníci medzitým prídu až k ich domu, kde sa ich snažia naštvať a vyprovokovať k ďalšej bitke. Syn prosí otca aby gang odplašil preč, no ten má z výtržníkov ešte väčší strach než jeho syn. (lakikaki)

(více)

Recenze (3)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Docela jednoduchou premisu dokáže Simon Ellis rozvinout do velmi slibného snímku. Díky kombinování záběrů z mobilních telefonů se záběry pořízených normální kamerou dosahuje pocitu autenticity a přímé konfrontace s gangem. A i na tomto malém prostoru se nám krásně vybarvují charaktery postav (otec a syn jsou postavy, které projdou na plátně podstatným vývojem). Je to vcelku minimalistický film, který je ale o to více intenzivní. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco natočený film o brutalite "dnešnej mládeže", na ktorom mi vadilo jedine trochu do extrému zahnané násilie, ktoré mi pripadalo trošku nereálne. Ale je tiež možné, že som len vyrastal na veľmi mierumilovnom mieste a o svete viem veľký prd... ()

Související novinky

Čtvrté „Pražské šortky“

Čtvrté „Pražské šortky“

11.11.2008

Již čtvrtý ročník Festivalu krátkých filmů Praha, pořádaného organizátory MFF Karlovy Vary, proběhne od 12. do 16. listopadu 2008 v pražském kině Světozor. I letos festival ve třech soutěžních a… (více)

Reklama

Reklama