Reklama

Reklama

Výletníci

všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2007, 18 min

Recenze (3)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nástup do autobusu působí hraně. Zachycené výpovědi dvou párů "výletníků" sice působí kontrastně - jedni mají přesný itinerář o předváděcích akcích - kdy, kde byli, kolik utratili. Druzí si pletou pohraničí s oblastmi někde za Prahou: "Byli jsme hodně všude..." Ale oba páry používají fráze odposlouchané od agentů. K ucelené výpovědní hodnotě chybí záznam z prezentace. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

BEST of LFŠ 2008. Šokující monstrózní dokument z FAMU popisující fenomén zájezdů s předváděcími akcemi různých pochybných společností. Dokumentaristi nám přestavují 3 postarší páry z vesnice, aktivní účastníky těchto předváděcích akcí. Dokument mě překvapil svojí vyspělou objektivitou, žádné černobílé situace, černobílé postavy. Hodně k zamyšlení. Nesrší z toho kritika oněch společností, spíše situace na vesnici a postoje dětí a vnoučat ke svým rodičům a prarodičům. Pouze jediná společnost svolila k natáčení v autobuse a při obědě, přímo při předváděcí akci žádná. Po shlédnutí jsem měl hodně kyselé a smíšené pocity. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý dokument. Škoda, že se nepodařilo natočit, jak to do těch důchodců hustěj. Ale jak vidno, někteří jsou spokojení a to, jak s nimi manipulují, si ani moc nepřipouští. Projedou se, pokecají, jsou mezi svými vrstevníky a nehnijí jen doma. ()

Reklama

Reklama