Reklama

Reklama

Tanec draků

  • Indie Kites (více)
Trailer 2

Mladík indického pôvodu Jay Ray (HRITHIK ROSHAN) je učiteľom tanca v Las Vegas. Musí sa oženiť, aby získal zelenú kartu a mohol zostať v USA natrvalo. Keď sa doňho zaľúbi Gina (KANGANA RANAUTOVÁ), bohatá dcéra mocného majiteľa kasína Boba (KABIR BEDI), zdá sa, že Jay môže prísť k bohatstvu a zabezpečenému životu. Zistí, že jeho budúci švagor, násilnícky Tony (NICK BROWN), sa má oženiť s krásnou Mexičankou Natashou (BARBARA MORIOVÁ), ktorú Jay pozná pod menom Linda. Noc pred svadbou Natashe a Tonyho, Linda a Jay spolu strávia romantický večer. Žiarlivý mafián Tony vrazí do jej bytu, chce soka zmlátiť, ale Linda ho impulzívne ovalí. Obaja ujdú a zamieria do Mexika. V pätách majú však nielen políciu, ale aj Tonyho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vynikající směs žánrů, která osciluje mezi romancí, akcí (někdy téměř v heroic bloodshed stylu). Je zde neustále přítomno napětí, dostává mě rovněž tempo snímku, umně zapracované flashbacky, které postupně odkrývají vztah mezi Jayem a Lindou, kteří touží uniknout chudodbě ve městě příležitostí. Hrithik Roshan je uhrančivý herec, který spoléhá více na svoje dramatické schopnosti, než muskulaturu, ačkoliv by to mělo svádět k opaku:) Jsem z něho celý paf, co teprve ženy. Svůj part skvěle odehrála i Barbara Mori. Vizuální stránka je lahoda alá Cary Fukunaga, skvělý hudební podkres. Co na tom, že vizuální styl je občas prokládán videoklipovými sekvencemi, když jsou velmi cool a do filmu se hodí. Navíc je to po delší době film, který mi svými emocemi, vyrazil dech a nechal mě na konci úplně vyždímaného. Já si myslím, že tohle je určitě jeden z nejdůležitějších a nejpovedenějších indických filmů posledních 15 let a může svojí přístupností strhnout i neznalce indického subkontinentu a podnítit je k dalšímu hledání. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Tak například pro mě to mohlo skončit hned po úvodním tanečním čísle a jako bollywoodskou klasiku bych to tedy rozhodně nenazvala. ___Film byl o dost hnusnejch věcech a hlavní hrdinové (oba) byli nesympatický lidi, ze kterých se pak skrze lásku (jak to tak chodí) stali sympaťáci, ale ta láska jim nebyla přána... Hlavní herečka hrála dost divně, takže jsem jí nevěřila skoro nic, Hrithikovi zase všechno, ale je evidentní, čím to asi bude. Takže tak. __P.S. Kabira Bediho jsem nerozluštila ani náhodou. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé! Úvod je síce brutále indický čiže romanicko poetický - samé zábery na oči hrdinov, spomalené zábery, tanec v daždi, kradmé úsmevy, ale aj vtedy to má svoje čaro. A potom sa to rozbehne a vy sledujete celovečernú podobu klipu Hero len bez Enriquea Iglesiasa, Jennifer Love Hewitt a Mickeyho Rourka. A stále je to pre našinca zaujímavo iné. Možno je to guláš, ktorý sa nevie rozhodnúť či chce byť precítenou artovkou alebo akčnou road movie, ale mne sa hlavne režisérsky prístup celkom rátal... Samozrejme aj hlavná hrdinka - aj napriek tomu, že sa v podstate ani nevyzlečie. Ale veď čo by ste čakali od indickej produkcie... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bolyvúd jak sfiňa, ale nedalo se od ústřední (to je výraz) dvojice odtrhnout oči, Jay alias Bradley s očima provokativníma, provokujícíma, až se jednomu nastartuje fantazie do plných obrátek...Natasha alias Linda je taky děvče jak cumel, dvojí radost pohledět. Vůbec se nedivím, že Jaye tolik uhranula, když se mu zjevila jak éterická nymfa v moři, byl to čistý zásah do černého. Příběh už nebyl až tak podstatný, i když vykazoval prvky tragédie, báje, pověsti, což se všecko semlelo v bolestném závěru, jenž osudový moment netradičního setkání dvou miláčků potvrdil až do věčnosti. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Neviem o čo to bol pokus, ale pre mňa sa teda moc nevydaril, žánrový guláš, ktorý ma niekoľkokrát totálne uspal a absolútne nezaujal. Do čoho si sa to dal naviesť Hrithik, neviem prečo ale v klasickom Bollywoodskom stvárnení bez problémov oceňujem dosť vysokú dávku klišé a naivity. V tomto Americko-mexicko-western-macho stvárnení mi príšerne vadila celá pointa, prišlo mi to ako útržky z rôznych amerických filmov počnúc Thelmou a Luisou a končiac Bony a Claidom a to nehovorím o nešťastnom nápade, prezradiť koniec hneď na začiatku... takže fakt jediné čo ma vytrhlo chvíľami zo smrteľnej nudy bolo Hrithikove telo bez košele, žiaľ v tomto filme som ani jednému hercovi jeho výkon neverila a to väčšinou nemám problém uveriť aj najväčšie blbiny. Proste sa mi tento film nepáčil, nezaujal ma príbeh, nezaujala ma réžia, nezaujalo ma prostredie, nezaujali ma "výkony" hercov, nezaujali piesne ...proste NIČ.... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko, a tiež v známych mestách Los Angeles a Las Vegas. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal súčasne v dvoch verziách - prvá (pre ázijské publikum) prevažne v hindčine a "medzinárodná" verzia v angličtine. A hoci sa film natáčal súčasne v dvoch verziách, tak tieto verzie nie sú totožné. Verzia v anglickom jazyku má dĺžku 90 minút, kdežto verzia určená predovšetkým pre divákov v Indii má 140 minút a obsahuje viac akčných scén či zvukových efektov a je primárne určená pre mladších divákov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama