Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stopa ukradených letadlových motorů přivádí agenta Rigbyho na jeden středoamerický ostrov. Tam také potkává hlavního podezřelého Hinttena a jeho manželku Elizabeth, horkokrevnou zpěvačku. Když Rigbymu nabídnou peníze, aby ostrov opustil, ví, že je na správné stopě. Pak se ovšem Rigby a Elizabeth do sebe zamilují a zločinci zjistí, že existuje více než jedna možnost jak přimět Rigbyho k odchodu. (MacGuffin)

(více)

Recenze (7)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se až na pár scén (rybaření a žralok) trošku táhla, ale druhá začala být o poznání napínavější a závěr byl i nečekaně akční a to v docela velkém stylu. Žádnou převratnou zápletku to nemá, ale jinak je to docela příjemný počin s ponurou a opocenou atmosférou amerického středomoří, ve kterém se navíc člověk rád podívá na hvězdy jako je Taylor (Rigby), Ava Gardner (Elizabeth) a Vincent Price (Carwood) no a samozřejmě Charles Laughton (J.J.Bealer) . Jinak pro Taylora a Gardner je to první společný film (ze 3), během kterého spolu navíc, stejně jako na plátně, prožívali milostný románek, který se táhl ještě nějakou dobu po natáčení. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Roky odkladaný noir, ktorý som si napokon užil. Príbeh – pátrania agenta v utajení v exotickej destinácii – je síce povrchný, ale: úvod a záver je technicky pôsobivý, herci sú presní (Taylor má charizmu a dobrý voice-over, Laughton je odpudzujúco slizký, Price je ako vedľajšia figúrka stávka na istotu a Garden je tu pre mňa ešte krajšia než v Zabijakoch), majú skvelé dialógy + si prirátajte dusnú exotickú atmosféru neznámeho ostrova. A praví noiroví fetišisti si užijú časté tiene žalúzií a všadeprítomné ventilátory a ich kmitajúce tiene. Za naozaj pôsobivé finále s ohňostrojom, ktoré vo filme noir nemá obdobu, prihadzujem *navyše. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete videt proc je Ava Gardner povazovana za jednu z nejkrasnejsich, muzete to klidne zkusit s timhle filmem. Ani se nelze divit, ze tahle pani zamotala hlavu i takovemu strelci jako byl Frank Sinatra... Jinak celkem pekny noirek z prostredi jakehosi "ostrova", se sympatickym Taylorem v hlavni roli. Slabsi 4. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběh mě vůbec nevtáhl, nedělo se tam nic podstatného ani zajímavého, bylo to zbytečně dlouhé. Na druhou stranu temná exotická atmoška se k noirům bezvadně hodí, takže když už nic jiného, mělo to skvělou atmosféru a navíc taky skvělé herce. Největšími hvězdami pro mě byli Vincent Price a Charles Laughton, jehož slizký křupan byl opravdovou lahůdkou. Robert Taylor je sice charismatický sympaťák, ale nijak zvlášť mě nezaujal. Ava Gardner je sice strašně krásná, ale třeba v Zabijácích byla ještě krásnější. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Stopa ukradených letadlových motorů, přivádí agenta Rigbyho na jeden středoamerický ostrov. Tam také potkává hlavního podezřelého Hinttena a jeho manželku Elizabeth, horkokrevnou zpěvačku. Když Rigbymu nabídnou peníze, aby ostrov opustil, ví, že je na správné stopě. Pak ovšem Rigby a Elizebeth něco k sobě pocítí a zločinci zjistí, že existuje víc jak jedna možnost přimět Rigbyho k odchodu.. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama