Reklama

Reklama

Lady Ninja

  • Hongkong Zhang wu shuang (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Yiyi je mistryně bojových umění a na doporučení kamaráda z dětství získá práci jako osobní strážce paní He. Při jedné z pracovních pochůzek pana He je manželský pár unesen. Yiyi se vydává jejich únosce hledat... (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, výborná mlátička, tentokrát z Hong Kongu s holkou kombinující kung-fu se vším možným ... Děj je nepodstatný, jako vždy skoro žádný není ... Během jejího "běhu" městem ji přepadávají různý postavy ovládající bojová umění a holka je všechny vyklepne. I když je zde znát silná inspirace Thajskou konkurencí dnešní doby, její kvality film nedosahuje. Čínané si prostě stále nedokážou odpustit někdy dost evidentní použití lan (zejména z počátku filmu) a zběsilý střih, který je samozřejmě pro nadšence do martail arts na škodu. Dále pak nulová krev, sem tam snad nějaká modřina ... Řežba je to opravdu výborná, kdyby neexistovala konkurence v ještě mnohem lepších kouscích. Ale bavil jsem se královsky a je to přesně ten styl filmů, které můžu "sjíždět" donekonečna ... Jinak ta holka opravdu umí a poslední nepřítel - syn martail arts legendy Sho Kosugiho vyloženě potěšil!!! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

I sebeschopnější představitel nezmůže nic proti fušeřině ostatních členů štábu, což se ukázalo v případě filmů "Kinta" a "Coweb". Otřesná choreografie plánovaná maximálně na dvě výměny úderů dopředu, souboje bez jakékoli gradace, kde je zábavnější sledovat tristní herecké snahy komparsu v pozadí než monotónní duel, kamera neobratně skrývající bezpečnostní pomůcky (takže je moc blízko aktérů), chaotická skladba a antidramatická hudba. Pitomý scénář lze pominout, ale vyprávění otrocky vršící žánrová schémata je neodpustitelné (vrcholem budiž scéna hrdinčiny pochybnosti, která nesmyslně přichází hned poté co hrdě vyzvala na souboj hlavního bijce). Co se týče spojitosti s hongkongskými „girls with guns“ filmy ze 80. a 90. let, stačí porovnat například zdejší sekvenci na bambusovém lešení s tou z „The Blonde Fury“, aby lacinost a ubohost "Coweb“ vyšla plně najevo. Navíc zde vůbec není tematizováno pohlaví hrdinky, což by sice šlo vnímat jako genderově progresivní ohled, ale spíš je to součást nekoncepčnosti filmu. Ve starších snímcích genderové motivy dodávaly vyprávěním napětí, které zde naprosto chybí, a to v jakékoli formě. Thajská "Chocolate" sice také nebere v potaz pohlaví hrdinky, ale vše vynahrazuje nápaditě pojatými souboji, kde se každý střet liší v závislosti na prostředí a protivnících. Zde je ale jedno, jestli se boj odehrává v bazénu či ringu a zda je protivník jeden nebo jich je dvacet – vždy je to stejně úmorné a ani jednou nepřijde nic, co by jakkoli utkvělo v paměti. "Coweb" selhává na nejelementárnější úrovni bojových filmů – nedokáže totiž z fyzické akce udělat atraktivní podívanou. Paradoxně tak film s přebornicí v bojových uměních je mnohem méně spektakulární než staré hongkongské filmy s ženami, kde do sebe bušily jen modelky a tanečnice, které ale šly do akce naplno. Ne náhodou jsou na konci "Cowebu" obyčejné závěrečné titulky na černém pozadí, a ne série nepovedených záběrů, které by dokládaly fyzické nasazení představitelů. ()

Reklama

AdiegoA 

všechny recenze uživatele

Likvidaci mnohačetné přesily jsem nevěřil ani Wu Jingovi, natož pak Jiang Luxia, která je značně nesympatická a i když umí, do hlavních rolí bych ji více nepouštěl. Akce je i přes v několika okamžicích značně viditelné dráty dobrá, ale její nasnímání nic moc a dynamice scén rozhodně neprospěly ani prostřihy na idioského sidekicka. Kdyby radši někdo natočil ultimátní bojovku s Raffaelim, Adkinsem, Whitem, Tonym Jaa, Stathamem, Crowderem, thajskými kaskadéry a pár nabušenými wrestlery. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má celkom zaujímavý príbeh o majsterke bojových umení, ktorá sa zamestná ako osobná strážkyńa bohatého manželského páru, ktorých ale unesú, čo si vezme za vinu a rozhodne sa urobiť všetko pre ich záchranu, ale zistí, že zločinci jej cestu za cieľom cez bojové strety nakrúcajú a zarábajú na tom. Síce tento príbeh a aj jeho spracovanie je relatívne originálne a nenudí, ale aj tak nie je moc zaujímavé. Akcie je tu dosť, pričom ju tvoria iba súboje, ale nie som s nimi moc spokojný. Nie, že by boli zlé, ale od Hong Kongu sa už očakáva nejaká kvalita. Hlavná hrdinka sa snaží a vidno, že jej bojové schopnosti sú na dobrej úrovni, ale súboje nemajú moc dobrú choreografiu, strih tiež nie je dobrý a je tu množstvo nezmyselných uhlov kamery. Ani jeden súboj nedokáže viac zaujať, ale ak by som mal vybrať tie lepšie, tak by to bol finálny súboj, akcia na lešení alebo súboj s pouličnými tanečníkmi, kde ma ale najviac zaujala hudba v neskoršej časti tohto súboja, len škoda, že sa už vo filme viac neobjaví. S hereckým obsadením nie som moc spokojný, hlavnej hrdinke chýba charizma a všetky vedľajšie postavy sú nezaujímavé. Tento film nakoniec splnil to, čo som po komentároch očakával, dá sa nań bez problémov pozrieť, ale v rámci Hong Kongskej tvorby sa jedná o silný podpriemer. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 52%. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Coweb mě nepřesvědčil, že by byl výrazněji lepší než Chocolate. Neplatí to však o ústřední představitelce, která mě i přes mírně chlapskou vizáž bojovými dovednostmi hodně zaujala (čímž se připojuji k názoru Adriana). Pro mě potěšující bylo také použité množství technik nohou (škoda předčasně ukončeného líbivého vodního fightu a hudby doprovázející většinu souboje s breakdance bojovníky), vesměs přehledně nasnímaných (leč dokonalé to není) a pěkný vizuál. Ale ten příběh, ten příběh... moc mi nešmakoval. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama