Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marmorera je vesnice, která byla vylidněna a zatopena kvůli stavbě nové přehrady. Novomanželé Simon a Paula u přehrady objeví mrtvolu mladé ženy, která později záhadně obživne a je umístěna v psychiatrické léčebně, kde Simon působí jako lékař. V brzké době dojde k několika záhadným úmrtím, které mají jedno společné – vodu. Simon se začne do tajemného vyšetřování zaplétat víc a víc a stopy ho zavedou až do minulosti vlastní rodiny. (Sofia)

(více)

Recenze (3)

flu 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se jako děcka rádi báli u hrůzostrašných (rural) legend o přízracích číhajících v zatopených vesnicích (a že jich tady u nás v Česku taky pár máme), tak si přidejte hvězdičku navíc. Nicméně, kdyby tenhle příběh o vesnici, která zmizela pod přehradou a kletbě, která byla po letech probuzena k životu, vzal do rukou lepší režisér (s lepšími herci a větším rozpočtem), mohla z toho být setsakramentsky zimomriavková historka. Leč nestalo se a "Marmorea" to tak u mne vytáhla sotva na 2*, zejména díky televizní produkci, srandovním trikům, pár otřepaným "mysteriózním" klišé, místy otřesnému přehrávání a několika totálně (ač nejpíš nechtěně) komediálním momentům (viz SPOILER/NESPOILER: "dědek myslivec, co si chce uvařit kafe" anebo "veverka na čelním skle"). ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Hrůzná legenda zatopeného městečka, z kterého v časech nejhorších vyčnívá pouze špička kostela, opět ožívá. Smrt, schovávající se za pěknou tvářičkou, si bere všechny, kteří měli alespoň něco málo společného se zatopením města. A nakonec klofne i ženatého hlavního hrdinu. Plusem je super námět. Podobné záhadné filmy na základě nějaké legendy mám rád. Horší to bylo se zpracováním. Některé scény byly celkem odfláknuté a působily těžce amatérsky. Přirovnání k Pastýřově panence je na místě pouze z části. Podobný námět, avšak bohužel kvalitou si nemohou být rovny. Za mě hraniční červený film. 3-4*, 24.7.2014, pc ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Švýcarský pokus o mysteriózní thriller, který se kupodivu docela vydařil. Pochmurná atmosféra zatopené vesnice, tajemná vodní nymfa a pár povedených úmrtí. Něco takového v českém filmu ještě chybí. Navíc si zde hlavní roli zahrál Anatole Taubman, známý jako asistent záporáka v posledním Bondovi. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama