Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánský, satirický animovaný sci-fi film byl natočen podle kultovního komiksu z roku 1977. Per byl najat jako navigátor v misi na Saturn a má si vytvořit tým, který by odpovídal jeho představám. Ovšem na palubě kosmické lodi směřující na Saturn, se nakonec sejde velmi zvláštní partička... (Česká televize)

Recenze (18)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie o buranských hrdinech vyslaných do vesmíru má místy poněkud buranský humor a nešetří šťavnatými výrazy, na druhou stranu disponuje i řadou slušných gagů a je mile nekorektní, rozpustilá a zábavná. Dánové si střílí mj. i ze svého sociálního státu a národního charakteru. Nejde o nic zásadního, spíš taková odpočinková jednohubka, ale nejde o film, který by byl vyloženě blbý, i když bůhvíjak chytrý taky není. Celkový dojem: 60 %. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic moc teda. Humor, který mi většinou nepřišel vůbec vtipný (+ je tady nemálo i toho fekálního), nudný děj (s takovou fyzikou, že i na fantasy by to bylo moc), otravné postavy, pár zajímavých, ale nepovedených a nevtipných nápadů, nijak oslnivá animace (ale je vidět, že se tvůrci od Terkla zlepšili) a pak ještě jakýsi pokus o satiru, který se taky zrovna nepovedl a není využit. Absurdní filmy a absurdní humor mám rád, ale tady mi to fakt nesedlo a i když mě to mělo čím zaujmout, nic mi to nedalo. Holt to není film pro mě, ale pro cílovou skupinu tak 12-17 - aspoň humor na takové úrovni zde je... A vedení děje vlastně taky. 2* ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš jednoduchá animácia a hlavne nesympatické a nevkusné živé postavičky. Príbeh má tempo, z tohoto pohľadu nevybočuje z rady ďalších (a lepších) dánskych 3D komediálnych animákov. Ale animácia a buranstvo to celé podkopáva. Hviezdička navrch sa narážky a autosatiru dánskych autorov na všetko, čo je dánske - aspoň na niečom sa dalo zasmiať. Hodnotenie: 50% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Terkel mě příliš neoslovil, ale prdel to byla slušná. Cesta na Saturn je totální námrd kurevských fórů točících se okolo chlastání piva, krkání a nadávání (tedy přesně moje kurva krevní skupina), která je navíc okořeněná slušnou kritikou společnosti. Bavil jsem se špičkově a za to patří Dánům velký dík. 95% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Satirická 3D animovaná komedie plná vtipů a groteskního humoru, která vůbec není pro děti. Je to tak, byť vyobrazené postavičky tomu odpovídají. Styl humoru a použití neslušných slov dává za své. Snímek je údajně natočen dle úspěšného komiksu. Zábavnost je však závislá na určitém smyslu pro humor a jelikož se jedná o dánský počin, nemusí tamní kultura sednout každému. Ztřeštěnost a vcelku rychlé vyprávění dává tempu švih, takže stačí se jenom ohlédnout, a už je příběh někde jinde. Nemyslím, že by se jednalo o špatný film. Takových animovaných takřka grotesek tu už několik bylo z německých studií a tento jim může směle konkurovat. Já se bavil, což bylo hlavním úkolem tohoto snímku a tak se rád k němu vrátím. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama