Ogamdo
Five Senses of Eros
Drama / Romantický
Jižní Korea, 2009, 130 min
Jin-ho Heo, Hyuk Byun, Ki-hwan OhHrají:
Kang-u Kim, Su-yeon Cha, Hyeok Jang, Su-ro Kim, Hyo-jin Kim, Se-gyeong SinPlakáty
Pět různých podob lásky a sexu v pěti příbězích od pěti různých korejských režisérů.
Jeho obava
(režie Byeon Hyeok)
Podnikatel cestující vlakem potkává krásnou dívku sedící naproti němu, a i když na ní začne stydlivě mluvit nakonec dostává číslo a jedna láska začíná.
Jsem tu
(režie Jin-ho Hur)
Manželka čekající na svého manžela doma, který ji pokaždé hledá po jejich domě a ona se mu schovává. Avšak vždy se bojí, že už jí nenajde.
33. muž
(režie Yeong-sik Yu)
Při natáčení hororu se setkává mladá herečka se svou zkušenější kolegyní. Mladá herečka po několika dnech natáčení a nepovedených scén uprosí svou zkušenější kolegyni, aby ji předala své zkušenosti, to se stane, ale se zkušenostmi jí předá i něco jiného.
Konec a začátek
(režie Kyu-dong Min)
Muž souložící se svou milenkou umírá ve svém autě po havárii. Ona vyvázne jen s malými zraněními. Manželka zjišťuje, že to byla její bývalá spolužačka. Milenka se přijde zeptat vdovy, jestli s ní může bydlet.
Věř v okamžik
(režie Ki-hwan Oh)
3 páry středoškolských studentů a blízkých přátel si chtějí zkusit sílu své lásky a vymění si partnery na jeden den. (balone)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $2,484,095║(10.8.2010)
balone
Jeho obava (*****) Se mi líbilo hodně, hlavně závěr byl k pousmání a monolog odehrávající se hlavně v myšlenkách mám na filmech rád. Jsem tu (****) byl nádherný příběh o tom, když se o někoho bojíte a o vášni. 33. muž(**) se mi moc nelíbilo, ani to nijak nezapadalo dějově k ostaním příběhům. Konec a začátek(***) nenápadné drama, nic zvláštního, ale nádherné herečky. Věř v okamžik(****) hezký nápad a i dobře provedený snímek. Celkově tento film považuji za velmi dobrý, bohužel mi to hodně kazí 33. muž, jinak bych dal za 5. 80%(4.11.2009)
Folpa
Jeho obava (*****)- nejlepší příběh z celého filmu hned na začátek. Sympatičtí herci, super technika balení protějšku a ty monology v myšlenkách byli perfektní. Jsem tu (***)- takový průměr, nic se tam moc neděje. 33. muž(****)- sice to do ostatních příběhu moc nezapadlo ale příběh s upíří tématikou a hezkými ženami... Konec a začátek(***)- opět takový průměr. Věř v okamžik(**)- asi nejslabší příběh, studenti si vymění partnery. Celkově dávám tři hvězdy s tím, že první příběh dokonalý, zbytek už spadl do průměru.(27.7.2011)