Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (272)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Výborně nasnímaná korejská drama/romantický/komedie oživující téma existenční a existenciální krize člověka odcizeného v hypermoderním světě vás místy bude bavit a místy neskutečně otravovat. Takže divák až neví, jestli má v této netradiční love story hlavnímu hrdinovi fandit, aby se z ostrova vysekal, nebo naopak, aby tam zůstal. A zřejmě to neví ani on sám. Máte-li volné dvě hodiny a trpíte láskou pro korejský film, není co řešit. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit plakátem! Kimssi Pyoryugi je velmi příjemný, originální příběh, na jaké příliš často nenarazíte. Vadila mi naivita děje a chování hrdinů, křečovitý humor a několik menších nechutností, vše ale zachránila opravdu vynikající kamera a střih a hlavně opravdu úctyhodná kreativita tvůrců této podivnosti. Film kličkuje mezi romantickou a absurdní komedií, v pozadí můžete vycítit snahu o zasažení vážnějších sociálních témat, když si zvyknete na trochu exaltované herectví mnoha zúčastněných, určitě si to užijete. A nejdojemnější byla kachnička, tak. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak jeden zkrachovalý Korejec musel ztroskotat na pustém ostrově hned za městem, aby objevil pravé hodnoty života a stal se z něho ten pravý muž pro traumatizovanou asociální dívku, která uvízla ve virtuálním světě, si mě získal nebývalou lehkostí a svérázným, rozmanitým humorem, který v některých momentech dokonce i umně balancuje na hranici dobrého vkusu (radostné chvilky s rukama plnýma ptačího trusu budiž důkazem). V druhé polovině filmu vstupuje do popředí dramatická rovina, která pak předvídatelně spěje ke kýženému happyendu. Z formálního hlediska mě u Kimssi Pyoryugi zaujala především kompozice a složení záběrů a celková práce s mizanscénou (barevné řešení hrdinčina pokoje, atd.). Tak či tak to je neuvěřitelná pecka a jeden z nej "feel-good" filmů za poslední dobu (jako nej "fell bad" film v rámci korejské kinematografie zase boduje Viděl jsem ďábla). ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně unikátní. Kde se setkáte s mužem, který ztroskotá uprostřed obrovského velkoměsta a s dívkou, která neopustí svůj pokoj? Dojemný příběh a hlavně fantastické zpracování. Vše tak nevynuceně a lehce. Až na pár slabších a téměř zbytečných míst moc povedené. Myslím, že zkrácení o pouhých 10 minut by film udělalo ještě zajímavějším. 5* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Asijská variace na Trosečníka, která skvěle dokazuje, na jak vysoké úrovni se ocitá jihokorejská tvorba. Už od úvodních minut je divák vtažen do nekonvenčního dění a s hlavní postavou soucítí. Po půl hodině se mění jeho představy o životě a má nutkání přehodnocovat své priority. Tedy alespoň tak to bylo v mém případě. Romantiku, na kterou je divák zvyklý, tu bude hledat marně, ovšem i tak je z tohoto hlediska film emocionálně vypjatý a latentní pouto mezi protagonisty nabírá s přibývajícími minutami na síle a hloubce. Nechybí tu inteligence ani myšlenka. Zkrátka film, který z minima vytěžil maximum a pro své nesporné kvality si zaslouží objektivní hodnocení. 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)
  • Instantní nudle, o kterých snímek z velké části je, jsou známé pod exportním názvem Chapagetti. Tento pokrm skládající se z nudlí, prášku z černých fazolí a oleje vyrábí firma Nongshim. Jedná se o druhou nejprodávanější značku nudlí v Korei. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama