Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Himeko Kurusugawa a Chikane Himeyama jsou dvě středoškolačky navštěvující prestižní Ototachibana akademii v Mahoroba. Obě dívky mají mnoho společného, dokonce i osud. Himeko a Chikane jsou totiž reinkarnací sluneční a lunární kněžky a společně musí čelit pradávnému zlu, které opět povstalo, Orochi. (Shley)

Videa (1)

Promo

Recenze (6)

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Mecha moc nemusím, raději kouzla, ale tohle se mi líbilo. Jak po stránce příběhu i animace. Konec mě neuvěřitelně dostal, nevím jestli v dobrém, ale každopádně je za něj ta čtvrtá hvězdička, jinak je to docela průměrný shoujo. Himeko je díky své roztomilosti skvělá, i když někdy moc přecitlivělá. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nic proti shoujo-ai, ba právě naopak, ani proti mecha nic memám, ale tohle se opravdu nepovedlo. Obzvláště souboje jsou neuvěřitelně stereotypní a nudné. Anime si většinou zálohuju, ale tenhle seriál jsem smazal a vůbec se mi po něm nestýská. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Vzkutku hezký seriál s krásným dějem (po stránce vztahu Chikane a Himeko + Souma), animací, postavami, hudbou... Sice opět se dostáváme ke scénáři kdy něco chce zničit lidstvo a vyvolení se mu v tom snaží se zabránit... K tomu ještě roboti se kterými Orochi bojují a kteří připomínají Power Rangers (hlavně 11 díl, kdy se Orochi spojí)... Sice mi vadili, ale tak zvyknul jsem si na ně a popravdě nejsou samotní roboti ani boje špatně udělané... Samotné boje (naštěstí pro mě) vyplňují menší prostor seriálu... Hlavní, alespoň z mého pohledu, je krásný vztah Chikane a Himeko, při kterém jsem se jak nasmál, strachoval, usmíval, někdy mi stekla slza atd... K tomu ještě Souma, který i přesto že je jedním z Orochi, tak brání Himeko stůj co stůj... Seriál střídá klidné scény, dramatické a akční v podobě boje robotů... Celé je to proložené krásnou hudbou, hezkou animací a nabírá to na tempu, které si udrží až do vynikajícího finiše... Samotný závěr mě potěšil velice, jelikož nepřišla smršť bojů, naopak... Boj byl v závěru spíš "symbolický" a síla konce byla naprosto v něčem jiném... Víc neřeknu... ^_^ ()

Shley 

všechny recenze uživatele

Kannazuki no miko je vskutku nádherný seriál s chytře propracovaným a napínavým dějem, hezkou animací, dobře propracovaným prostředím a postavami, krásnou hudbou a postupně nabíra na tempu. Sice je tu opět scénář, kdy někdo chce zničit svět a vyvolení se mu v tom snaží zabránit, ale i tak se jedná o velmi chytlavé anime. Co mě opravdu potěšilo byly souboje, kterých tam není moc tudíž dávají větší prostor zbytku seriálu a hlavně komplikovánému vztahu Himeko a Chikane, comě ještě potěšilo byl opravdu skvěle zvládnutý závěr. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Lehce zrádné anime, které mi k srdci nepřirostlo. Můžou za to přepjaté dialogy, relativní repetetivnost, ale v první řadě ukňouraná a nesnesitelná Himeko. Ať už ve vztahu k Soumovi nebo vysněné Chikane, vždy si najde důvod k tragičnosti či sebelítosti, což se omrzí velmi brzy a nebýt několika šikovných dějových zvratů, byla by právě ona příčinou, proč Kannazuki zavrhnout úplně. Ale právě dvě zbývající hlavní postavy, tedy nejednoznačná kráska a charakterní bojovník - a koneckonců i rozmanití Orochi - jsou důvodem, proč sledování nevzdat a počkat si na působivé finále. Jako každý anime finiš totiž přináší upřímné emoce a i přes mnoho výhrad to právě díky závěrečné pointě celé stálo za to. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama