Tajné dějiny kosmických projektů (video film)
Scariest and Deadliest Moments in Space History, The
Dokumentární
USA, 2001, 55 min
Prozkoumejte tajné dějiny dobývání vesmíru. Dozvíte se, jak zůstaly veřejnosti utajeny některé z těch nejnebezpečnějších událostí, v důsledku čehož tak několik velkých hrdinů zůstalo zcela v zapomnění.
Dobývání vesmíru se ukázalo být jednou z největších výzev moderních dějin. Tyto události se však neobešly bez velkých ztát na životech a technice. Většina z nich zůstala před veřejností skryta nebo nebyla nikdy prezentována v tisku. Staňte se nyní svědky riskantních událostí spojených se šíleným závodem o dobytí vesmíru. (oficiální text distributora)
corona
odpad!Veľmi zlý dokument, plný nepodložených faktov, svedectiev "utajených" svedkov a amerických "mestských legiend" o sovietskom kozmickom programe. Fakt, že Sovieti aj Američania si navzájom kontrolovali a monitorovali odpalovacie rampy a Američania pár dní pred Gagarinovým letom vedeli, že poletí prvý človek do vesmíru, asi tvorcom nič nehovorí a v súčasnosti odtajnené archívy určite nečítali.(16.3.2009)
S120
odpad!Hmm, tak tohle je síla. Mám takový dojem, že autor je vášnivý čtenář bulvárního tisku a asi mu není líto utratit část svých peněž na to, aby zhmotnil na filmových kotoučích své iluze, kterým dokonce snad i věří. Myslím, že žánr sci-fi by byl pro tento počin daleko výstižnější, protože jestli to něco není - tak dokument. Ledaže by to měl být dokument amerického imbecilismu.(20.6.2009)