Reklama

Reklama

G-9

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi / Fantasy
Japonsko, 2006, 18 min

Režie:

Keita Amemija

Obsahy(1)

Její jméno je Agarta – Požíračka draků. Byla stvořena, aby vypudila nestvůrné draky parazitující na lidském vědomí. Jenže k tomu, aby mohla vstoupit do cizího vědomí, musí mít to své úplně čisté. Proto jsou její vzpomínky před každou bitvou vyjmuty a uloženy, dokud se nevrátí. (EMIA)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pár tahů štětcem namočeným v tuši, rychle vystínovat a většinu obrazu ponechat bílou... Takhle nějak může vypadat políčko z mangy. A co když každé takové políčko vložíme párkrát za sebou na filmový pás, přidáme hudbu, mluvené slovo a zvukové efekty? Je to ještě pořád manga nebo je to již anime? Nejspíše něco mezi. Něco, co překvapivě má leccos dobrého z obého. A tak se můžeme vydat s válečnicí Agartou na nehybnou cestu, do boje proti... ehm, to by byl spoiler. Slabé ****. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Toto anime patří mezi Ganime, což je styl uměleckého vyjadřování příběhu pomocí různých stylů kresby, hudby a slov. Takže je jasný, že dětem odkojených na duhovým Free! se to nebude líbit. Hudba je fajn, kresba je zvlášní, ale líbí se mi a krásně to celkově spolu ladí. Příběh se točí kolem Agarty, která vstupuje do podvědomí ostatních, kde bojuje proti "parazitům". Trošku to připomíná Inception, že by se tady Nolan lehce inspiroval? 70% ()

Reklama

Reklama