Beznadějný útěk (TV film)
Desperate Escape
Drama / Krimi / Mysteriózní
Kanada, 2009, 90 min
George MendelukObsah
Elisabeth Röhm trpí po nehodě ztrátou paměti. Ale postupně začíná mít podezření, že je to právě její snoubenec, koho by se měla nejvíc bát... (oficiální text distributora) -
Rybář zachrání z moře těžce zraněnou mladou ženu. Brook zůstává v nemocnici v komatu a zdá se, že ji nikdo nepostrádá. Pak ale přijde Michael Coleman a prohlásí se za jejího snoubence. Brook se zotaví a Michael si jí odveze domů. Má milého a pěkného snoubence, krásný dům a dokonce skvělou přítelkyni Melissu. Trápí ji jen děsivé sny, ve kterých ji někdo pronásleduje, bije a snaží se ji zabít. Nebo to nejsou jen sny, ale vracející se paměť? Brooke Harrisovou vytáhl rybář z moře zraněnou, s otřesem mozku. Když se po dvou dnech probere v nemocnici z komatu, zjistí, že trpí ztrátou paměti. Její snoubenec Michael se o ni vzorně stará, odveze ji do jejich společné rezidence v lesích na americko-kanadské hranici. Brooke si pořád na nic nemůže vzpomenout, provází ji ale trvale pocit ohrožení. Úraz údajně utrpěla, když spadla z lodi, na které byla sama, v paměti se jí ale vybavují útržky scény, kdy ji bije a škrtí nějaký muž. Michael jí tvrdí, že byli už dlouho zasnoubení, a naléhá, aby už nečekali a vzali se. Brooke souhlasí, ale jen naoko - zjistila totiž, že Michael jí neříká o jejich minulosti úplnou pravdu. Například nikdo neví o tom, že by byli zasnoubení, natož tak dlouho. Michael je také domluvený s lékařem, kterého jí doporučil, a její údajná nejlepší přítelkyně Melissa je zřejmě spíš velmi dobrou přítelkyní Michaela. (oficiální text distributora) (MIchael90)
FireTight
Další příběh z cyklu "Pravdivé příběhy" a musím přiznat, že zatím pravděpodobně ten nejlepší, co jsem viděl. Ano, ze začátku to sice vypadá na nějaké to provařené sledování ženy nějakým neznámým úchylem, jenže chyba lávky, za touto ztrátou paměti se skrývá něco víc. Proto jsem u obrazovky seděl docela napjatě a čekal, co mne v dalších minutách čeká. Samozřejmě, herecké výkony nejsou kdovíjak skvělé, občas to v některých věcech pořádně zaskřípe (např. když trenér bušil na dveře, ale jenom bušil a nenapadlo ho zavolat její jméno) a ten závěr byl tak trochu... řekněme zbrklý -ono dát snoubenci sedativa a pak mu všechno vyzvonit, když je v záloze ještě jeho milenka, je fakt divný. Ale když se na film podívám jako celek, bavil mne a to je možná to nejdůležitější. Přesto však nemohu jít výše, než na tři hvězdičky. Jsou to však lepší tři.(18.10.2010)
Terka.K
Velmi mě tento film překvapil. Bylo to moc napínavé,myslela sem že to bude slabý,ale je to jednička. Byl to teda pěkný podvodník,to bych sama nevymyslela :D(11.5.2011)
EVIM
Série o pravdivých událostech by si zasloužila lepší tvůrce!!!!! Jestli jde o pravdivé události je to opravdu škoda.(17.1.2011)