Reklama

Reklama

Obsahy(1)

B-GIRL je moderní příběh o vzpouře proti nepřízni osudu. Nadanou newyorskou tanečnici okolnosti donutí hledat svoji vnitřní sílu v tom, co dokonale ovládá – v breakdance. Ve filmu plném tanečních kreací zazářily přední osobnosti breakdancové scény jako Jules „Lady Jules“ Urich (členka „Beat Freaks“, účastnice soutěže MTV America’s Best Dance Crew; Nakládačka, Set Up 2) nebo Ivan „Flipz“ Velez (Divoký Stomp, Honey, Nakládačka, Rebelka) a řada vynikajících jmen současného mužského breakdance: FleaRock, Legacy, Remedy, Steelo a další. (Magic Box)

(více)

Recenze (27)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ta úvodní scéna nebyla moc věrohodná. Hector vs. Angela vs. Rosie. Hektor má její obličej těsně před očima a stejně jí nepozná ? ...no, no. Zvuky ve filmu jsou taky nějaký divný, tam kde by měla " znít ulice " auta, houkačky, kroky...tam je slyšet hudba a tam, kde bych hudbu očekával, je mrtvolné ticho. A další divná věc je, že Angeliny babička je skoro hezčí než její dcera i vnučka. Jedna věc mně však na filmu zaujala...grafity na zdi klubu u Kinga. Breakdancový kostlivec na skateboardu...podařená kresba. Taneční kreace taky ujdou, zvláště ten poslední " boj ". BABIČKA Crescencia - Jenny Gabo, MATKA Gabby - Missy Yager, DCERA Angel - Jules Urich. Tak to je tak vše, zbytek filmu je shit. Zazní zde i song All my Life http://www.youtube.com/watch?v=R9wJuvGqPsM jinak velkou část hudby zastupuje Son Doobie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zádové svaly vypracované tancem zřejmě zadržely nůž." Ano, i takové poznání jsem si odnesl ze snímku založeném na breakdanci a "dramatických" rodinných vztazích mezi dcerou, mladou mámou a ještě mladší babičkou. Mne tedy bavily pouze ty taneční scény, při kterých někteří jedinci prokazovali absenci kostí ve svém těle a každou akci zakončovali pohledem drsnějším než brusný papír. To jsem se alespoň nasmál, ale děj a jiné zbytečné výplně mezi poskakováním se mnou prohráli svůj battle o lepší hodnocení. A to stačilo naslinit si prsty a zapojit se do zásuvky. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Když už chcete natočit taneční film, musíte ho něčím ozvláštnit - tanec samotný ve filmu nefunguje. Podobně jako zde breakdance.   Hříšný tanec si vybral známý "animační" hotel, 60. léta a sice prostý, ale přece jen lidsky vstřícný příběh. Pomáda je především romantickým filmem.  Dokonce i V zajetí rytmu měl nějaký příběhový nápad. Nejhorší pak je, když se spolehnete jen na tanec samotný a natočíte dlouhý sled tanečních scének na ulici, v klubu, při soutěži, které sem tam volně proložíte nějakými dialogy hlavní postavy s jinými postavami na naprosto nedůležitá témata, takže se ani nemůžete dostat postavě pod kůži, dýchat s ní. Podobně je to v tomto filmu. Hlavní hrdince zemře kamarádka, s matkou si nerozumí, ale tancuje a nakonec najde přes tanec sebe sama a vyhraje. Klišé. Taneční scény ocení ti, kteří jim rozumí. Záznamů jako z dokumentu jich je zde několik. Herecky podprůměr, hlavní hrdinka navíc má představovat pravděpodobně sedmnáctiletou holku, ale vypadá minimálně o deset let starší. Nuda. Disk načne protipirát a pět upoutávek, ty samé jsou posléze znovu v hlavním menu, jinak žádné bonusy. Originální zvuk jen stereo, obraz až tak velkou kvalitou nějak nevyniká. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Podobnych filmov sa tocia dnes stovky. B-girl stvarnila totalne nesympaticka herecka, ktora sa vyrovnava zo stratou najlepsej kamaratky, riesi problemy z matkou a podobne. Jej emocne a pubertalne vyrazi jej jednoducho neverite uz len z toho dovodu ze vyzera takmer na tridcat a o herectve z jej strany sa neda ani uvazovat. Jedine co v tomto filme stoji za zmienku je dobry soundtrack a aj celkom dobry tanecny suboj na zaver. Pre teenegerov, ktory maju radi rap a tanec je tento film urcite pozeratelny, ale vyspelejsi divak si k nemu cestu tazko najde. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Už by měl někdo tu lavinu tanečních filmů zastavit!!!!!!! Nechápu, že si přední představitelé breakdance scény špiní jména v takových blábolech. Závody o to kdo udělá namachrovanější postoj, nebo ve své větě řekne víckrát slova jako B-girl nebo B-boy (vyhrává Jules se svým proslovem před závěrečným battlem) – to se dalo vydržet jen díky častému přetáčení :( ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu La Femme konaný v Los Angeles v roce 2010. Emily Dell si odnesla první místo v kategorii Nejlepší režie. (Terva)
  • Film je vlastně prodloužení krátkometrážního snímku B-Girl, který natočila Emily Dell již v roce 2004 (Terva)

Reklama

Reklama