Reklama

Reklama

Comeback Odyssea

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer
Komedie / Drama / Podobenství
Česko, 2007, 66 min

Tragikomická road movie o cestě bájného reka do rodné Ithaky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Žaba2 

všechny recenze uživatele

Super! Rozhodně jsem se nenudila!!! Zábavný putovní příběh Odyho z Itháky. Celým filmem plula bohatá vůně osobitého humoru:-) Poseidon byl velice dobře zahraný:-)...Dokonalé záběry:) Líbil se mi záběr, kdy Odysseus utíká do své rodné země. Mělo to svůj řád:). Každá postava měla své charisma a kouzlo. Celkově to mělo svůj řád:) Není co dodat:-) Prostě film plný vtipů, zábavy, ale také napínavosti, která mě provázela celým filmem :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Postelová scéna mezi Kalypsó (Hana Benešová) a Odysseem (Marek Král) se původně zamýšlela natáčet mnohem odvážněji. Z full frontalu a delší stopáže nakonec sešlo díky herecké nevyzrálosti obou protagonistů a jejich sexuálním bariérám na place; pro oba to totiž byla premiéra. (13_11)
  • Film měl premiéru 16. února roku 2007 v pražském kině Aero. Přišlo se na něj podívat na 120 diváků. Jejich reakce byly rozpačité. Filmový štáb dává za vinu sobě - neschopností plně přenést na stříbrné plátno humor, kterého bylo na place plno. Nejvíc se u filmu pochopitelně bavili ti, kteří se alespoň minimálně podíleli na jeho vývoji. (13_11)
  • Režisér Mikoláš Orlický si večer před natáčením závěrečné (a nejdůležitější) scény (Hostina na Ithace) nepohlídal svého herce Odyssea. Ten se před finálem filmu opil jako správný Řek, takže při natáčení musel každých 15 minut pospíchat na záchod a zvracet. Odysseus se svůj stav snažil maskovat tím, že jeho postava je na konci dobrodružství značně vyčerpaná a odevzdaná; diváci by prý neměli nic poznat. (13_11)

Reklama

Reklama