Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

10/10 - Takhle našlapanej krátkometrážák sem snad ještě neviděl. Ve světě se z toho POMALU stává fenomén a neni se čemu divit. Skvělej nápad, kterej mě na začátku absolutně rozsekal, se stupňuje a s velikánskou nadsázkou ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU udeřuje v nečekanejch končinách celého světa. Je vidět s jakym účelem je tenhle film dělanej a podle mýho je to špica. Po shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y doporučuju i další díl SPOON vs. SPOON kterej si pusťte tady: http://www.youtube.com/watch?v=t9-faa56l-s&feature=channel Opravdu je to velká legrace =) ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Jak už zaznělo ve tomhle kraťasu ; "asi nejúnavnější vražda v historii kinematografie". Pointu jsem pochopil, ale nepřipadala mi nijak skvělá a ani nijak zábavná. Místy to má šťávu, ale spíše je to hloupost. Hlavně, když tam asi tak 2384038406 krát zazní "again", tak už to celkem začne lézt na nervíky. Dle mého názoru, nepovedená parodie. Svůj názor si na to můžete udělat zde (s titulky). Pan režisér by potřeboval umlátit lžičkou ! ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

Tenhle krátkometrážní kousek se vyvedl. Viděl jsem ho už dávno, ale teprve teď jsem na něj na této stránce narazil a prostě jsem musel napsat i své doporučení a hodnocení. Když vás pronásleduje bledý, zákeřný vrah s lžičkou, co byste si pomysleli? A když vás pronásleduje takovou dobu, nemůžete se proti němu bránit a ani ho nemůžete zastavit nebo odehnat. Pořád vás bije lžičkou a způsobuje modřiny i jiná zranění. Tohle je tak geniálně vtipné a ještě navíc ve formě krátkometrážního filmu, že to pobaví snad každého. Nijak se to nevleče, je to jen pár minutek hrůzy z chlápka se lžičkou. Oba herci si to hraní evidentně užívali. To my ve škole taky, po kolektivním zhlédnutí doneslo pár kluků do školy lžičky a bili jsme se hlava nehlava. Ve filmu to bylo vtipné, inteligentní a pro jednoho z nich jistě bolestivé. U nás to bylo bolestivé pro všechny. Ale mě to nadmíru pobavilo, stejně jako film. Ještě by tenhle filmeček mohl dostat cenu za nejvíc krát řečené "and again", za to se přece taky dávají nějaká ocenění, ne? ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Skvělý trailer na neexistující film. A GENIÁLNÍ parodie na spoustu klišovitých filmů! Tlemila jsem se doslova od začátku do konce a na některé scény nikdy nezapomenu. Už nikdy se nenajím lžící, aniž bych si na to vzpomněla. Po shlédnutí tohoto filmu už svět nikdy nebude jako býval před tím... :) AND AGAIN! Ave Ginosaji! 100%!!! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní film byl neuvěřitelná ptákovina na entou, nicméně rovněž velice nápaditá, to musím uznat. Nejvíce mě samozřejmě zaujala naprosto do puntíku přesná parodie (resp. kopie) asi nejslavnější scény ze sprchy - upřesňovat to snad nemusím. Zkrátka blbost, která byla tak trapná, až byla vtipná. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)
  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)

Reklama

Reklama