Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný příběh mnohých, popisující závažný společenský problém sexuálního otroctví. Je opřen o známý případ Susany Trimarco. Její boj za nalezení unesené dcery Marity Verón se stal v Argentině symbolem boje proti zlu nazývanému obchod s lidmi. Seriál otevírá krásnými horskými scenériemi argentinského Bariloche a jedním nešťastným úmrtím, které spustí řetězec vyšetřování smrtí, vražd, únosů a děsivých situací (zakopávání zaživa). Děj se přemístí do města Buenos Aires a vzdálené vesničky Río Manso, kterou jednoho dne změní podivná událost, únos Juliany Miguez. Příběh pokračuje zoufalou snahou rodičů o nalezení zmizelé dcery na jedné straně, na straně druhé iniciativou forenzního antropologa, který po vraždě svého nejlepšího přítele přijde na spoustu odstrašujících skutečností. Cesty těchto dvou rodin a přátel se spojí a vyústí v neorganizovaný boj proti mafiánům, provozujícím obchod s lidmi. Díky podplaceným státním činitelům a nezájmu vládních organizací jsou ve svém pátrání donuceni používat nelegální prostředky a riskují nejen vlastní život, ale také životy svých příbuzných, což si někdy uvědomí až příliš pozdě. Obchodníci s lidmi jsou neustále krok napřed, i když se jim situace značně komplikuje. Sledujeme jejich počínání, páchaná zvěrstva, plánování dokonalých strategií, prožíváme s nimi jejich radosti a starosti, poznáváme jejich motivy, city, postoje a způsob myšlení. Cesta po stopách Juliany skýtá obrovské množství kritických situací, úspěchů a ztrát, dobrodružství a hazardu, naděje i zoufalství, radosti, smutku, utrpení a slz. (argentina)

(více)

Recenze (5)

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu a resume od argentiny musím říct, že mě ten seriál uplně pohltil. Postavy, příběh, krásná hudba a skvělí herci. Už se nemůžu dočkat na další díl. (pravidelný update komentáře). Edit po 40 dílech (titulky dělala uživatelka Argentina) : I po 40 dílech seriál stále překvapuje hlavně v morální otázce. Na záčátku jak všechno vypadalo černobíle se morální dilema přesouvá z jedné strany na druhou a postavy se prohlubují do takového emocionálního charakteru, že člověk s napětím a očekáváním sleduje jak se všechno vyvrbí. Samozdřejmostí jsou naprosto bravůrní herecké výkony hlavních protagonistů, které táhne předevšim Facundo Arana a Jorge Marrale a moje pomalu už srdeční herecká záležitost a platonická láska, krása s něžnou tváří Monica Antonopulos :-D. Za slabší charakter bych považoval předevšim mého "přezdívkového" jmenovce Danteho (hreje Adrián Navarro), který na mě působí nevýrazným dojmem a prakticky nemá co hrát. Další silnou devizou jsou bezesporu chytře napsané dialogy v klíčovích scénách novely, což mi příjde v tomto žánru hodně vzácné. Hudba nádherně působí jako katalizátor v chemických reakcích a spolu s herci a dialogy zatěžuje naše slzné kanálky na maximum, a to je dobře. Pokud hledáte novelu, při které vám příběh nabídne zamyšlení a postavy vám přirostou k srdci, pak neváhejte. Pochybuji, že se to někdy na naše obrazovky doškrábe, ale díky Argentíně a její snaze máme k dispozici 40 otitulkovaných dílů. (update komentáře). ()

pm 

všechny recenze uživatele

"Všechna náhodná setkání jsou schůzky". Moje řeč, proto jsem na tuhle hru ráda přistoupila. Úvodní scénu úvodního dílu doprovázela Pucciniho árie „Nessun dorma“ a já jsem okamžitě věděla, že se mi to bude líbit, přestože skutečně nejsem divačka latinskoamerických 200dílných seriálů, jejichž obsah by vystačil na dvouhodinový film. Dnes už i v některých jihoevropských státech vysílané argentinské „Ukradené životy“ jsou ovšem telenovela se vším všudy: formální strukturou a technickým provedením, stejně tak v linii narace budováním vztahů, proplétáním jednotlivých příběhů… vždy s důrazem na osudová setkání a hudební podkres. Telenovela s většinou jednoduše čitelným dějem, vývojem i závěrem, s nutnou dávkou patosu, emocí a herecké stylizace, ale velmi dobře vyprávěná a všemi skvěle zahraná.Tvůrci sledují zároveň milostné vztahy, kladou důraz na psychologii postav a široce rozvinutou kriminální zápletku s tématem novodobého otroctví motivovanou skutečným osudem, čímž dílo získává závažný společenský přesah, přestože jen v rámci limonádového žánru. Každé postavě je přisouzena role oběti. Monica Antonopulos je půvabná, Facundo Arana vážně sympaťák a zde má i co hrát. Výborný Adrián Navarro, jehož postava i motivace by určitě zasloužily více prostoru, svému Dantemu propůjčil přesnou dávku magnetismu i tajemství. Ano telenovela, ale v rámci žánru jde o naprosto suverénní dílo. Velice děkuji uživatelce argentina, na jejímž profilu jsem se o mě neznámém seriálu „Vidas Robadas“ dozvěděla. ()

Tristeza 

všechny recenze uživatele

V současné době je velmi těžké najít jakýkoli produkt, který by vystihoval tvrdou realitu tak, jak je tomu u Vidas robadas. Délka seriálu sice může odradit, ovšem já byla naprosto pohlcena a nakonec jsem si řekla, že i kdyby to mělo tisíc dílů, tak to stejně má co nabídnout - obchod s lidmi je hrozný a jsem ráda, že se argentinští tvůrci nezalekli a zpracovali téma, které je technicky vzato tabu. A pokud někdo vzpomíná na Facunda jako na toho rozmazleného fracka Iva, měl by se kouknout na tohle! Právě zde má konečně Arana co hrát! Jeden z nejlepších seriálů, co má grády, realitu a napětí. Jeden z nejlepších seriálů, který se netrápí ukázat nepřikrášlenou realitu a pocity obyčejných lidí. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší seriál, jaký byl kdy natočen, a to můžu říct s jistotou, i když jsem nemohla vidět všechnu produkci všech zemí za poslední léta, tohle bylo prostě GRANDE, až to přesahovalo lidské chápání. Tím spíš, že seriál běžel 3x do týdne a kvalitu měl skoro filmovou. Přesně, jak říkal jeden z hlavních představitelů - to, co oni v Argentině natočí za jeden den, dělají v Americe dva měsíce a s obrovským rozpočtem. Tento seriál je nejlépe napsaný, nejlépe zahraný, s nejlepší psychologií postav, nejlepším příběhem, nejlepší muzikalizací, největší realitou a hlavně měl smysl, i kdyby všechna fikce v televizi byla jen pro pouhou zábavu, tak právě tahle ne, tím, že ji natočili, dokázali opravdu velké věci. Argentinská televize dělá rozdíl, kompromituje se s tak závažnými tématy jako je obchod s lidmi, zanechává stopy v lidech, vychovává. Nebudu se rozepisovat, protože tady jsou slova stejnak málo a kdo neviděl, nebude rozumět. Můžete vidět celý tento seriál s českými titulky, linky jsou u mě v profilu. Neubráním se ani tady nevložit pár videí. Moje oblíbené video jedné postavy: http://www.blip.tv/file/3148059 / Ovace hercům po odvysílání posledního dílu v divadle Opera: http://www.youtube.com/watch?v=YmAYymgg44Y / 5 nominací (nejvíce ze všech seriálů) na Seoul International Drama Awards 2009: http://www.youtube.com/watch?v=ZzIxgBrdifE ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Na nejprestižnějších argentinských televizních cenách Martín Fierro získal seriál sedm cen z 10 nominací a navíc zlatou cenu Martín Fierro de oro. Uspěl mimo jiné v kategoriích Nejlepší dramatický seriál, Nejlepší autor Marcelo Camaño a Guillermo Salmerón, Nejlepší režisér Miguel Colóm. (argentina)
  • Natáčelo se v městečku Zelaya v provincii Buenos Aires (Argentina). (fiLLthe3DD)
  • Třídílný cyklus Televisión Por La Identidad od scénáristů Vidas Robadas vyhrál The International Emmy Awards 2008 v sekci Nejlepší televizní film nebo minisérie. (argentina)

Reklama

Reklama