Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa - Série 1 (2010) (série)


Přemysl II. Otakar (S01E29)

(epizoda)
Česko, 2010, 3 min

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemyslova smrť bola zlomom, ktorého si vtedy málokto uvedomil a že sa dejiny opakujú dokumentuje aj fakt, že podobne ako v nedávnej minulosti s Elvisom, Hitlerom, Jacksonom a ďalšími osobnosťami, aj o Přemyslovi sa v jeho dobe hovorilo, že kráľ v skutočnosti nepadol, len sa niekde ukrýva a objaví sa keď to bude treba. Doteraz sa tak nestalo a dnes už Přemysla už ani nikto nečaká. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Král železný a zlatý přichází na scénu…Jen velká škoda zrady českých pánů a osudná bitva na Moravském poli byla předem prohraná. Padl však čestně v boji, i když z toho tedy moc požitku neměl. Zrádcové ve vlastních řadách, se však v naší historii neobjevili poprvé a bohužel ne ani naposledy… ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Moravském poli půda horká ještě pálí,Zrada, jak to chodí, mrcha slaví zlatý časŽelezná a zlatá legenda se v krvi válí.Sám jako kůl v plotě padl král a padla hráz.Starý muž se zvedá, do studené noci kráčí.Pokaždé na tomhle místě srdce zabolí. Spatřit zemřít krále, to na celý život stačí.Vítr kvílí, žene chrabrost někam do polí...legendárny text legendárnej českej piesne o českej legende ktorej osud mapovala táto epizóda... ()

Reklama

Reklama