Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard je doslova posedlý světem dávných Vikingů. Trpělivost jeho manželky Cath však jednoho dne přeteče a vyhodí ho z domu. Richardova čest je pak ještě více ohrožena, když se Cath začne vídat s učitelem jejich syna Garym. Richard si rychle uvědomí, že se ze svých fantazií musí probudit a postavit se čelem k výzvám dnešního světa, a také se naučit otcovské zodpovědnosti. Rozhodne se o svou rodinu bojovat a získat zpět Cathino srdce. Richard musí sebrat veškerou severskou odvahu, odhalit v sobě skutečného bojovníka a zvítězit v největší bitvě svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ve svém vlastním světě žijící Richard má společně s bandou vikinskou historií stejně „postižených“ kamarádů za sebou nespočet velkých vítězství v parkových kostýmních řežích. Netuší, že tu největší bitvu o znovuzískání srdce jeho manželky a uznání dospívajícího syna má teprve před sebou. Tohle asi nebude to správné hodnocení, o které šlo tvůrcům především, ale Bázlivé srdce působí tak nějak mile. Sympatický nedokonalý Eddie Marsan, tragikomický anglický humor, trocha nezbytné patetičnosti i lehké dramatičnosti – rozhodně nešlo o ztrátu času ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Koukám, že skupiny historického šermu neparazitují jen na našich hradech a zámcích, ale i v Anglii. Stejně jako jsou trapní chlapíci, kteří si hrají na rytíře - nebo Vikingy - tak je neskutečně trapný i hlavní hrdina. Jako takový nevzbuzuje sympatie a tudíž mi byl jeho nenápaditý příběh o znovuzískání rodiny ukradený. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní, i když klasická, komedie, který nemůžu vytknout vůbec nic. Angličané to s herci umí a tak si hlavní roli opět vystřihl chlap, který není vůbec dokonalý, právě naopak. Má jednu "vadu" za druhou. Třeba to, že neuvěřitelně žere historii, hraje si na Vikinga a v parku se svojí partičkou plánuje podrazy a bojůvky s druhou skupinkou. Do toho si také užívá hromady setkání s podobnými fanoušky a celkově to okolí, ve kterém se film odehrává, tomu parádně sedí. Jenže taky má manželku...a dítě. A manželka už to nedokáže vystát, i když sama dřív byla to samý. No a kluk má zase problémy ve škole. A tak se k tomu musí postavit jako chlap. Ano, i to občas děláme. Aby všem ukázal, jak to chlap dělá. Ale stejně v něm ta dětinskost zůstane, protože takový chlap prostě je. A jiný holt asi nebude. Bázlivé srdce je nicméně naprosto klasická komedie, která zezačátku ukáže, oč jde. Poté nastane problém číslo jedna, problém číslo dvě a problém číslo tři, které se celý příběh řeší. A dopadne to tak, jak to dopadne. To už uvidíte sami :-) Já byl ale spokojený. Komedie přes to, jaký má klasický průběh, měla nápad. A ten se cení! ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Tragikomická romantická komedie s typicky anglickým humorem a s asi nejošklivějším hlavním hrdinou, jakého jsem kdy ve filmu viděl. To, jak partička loserů nacvičovala svoje vikingská představení v soudobých reáliích bylo hodně k smíchu, míň k smíchu bylo to, co to dělalo s blízkými těchto pošuků. Ale v každé pořádné romantické komedii nakonec všechno skončí dobře a tak i tady si každý našel někoho stejně šáhlého a hlavní hrdina si svoji milovanou udržel. Škoda, že závěr byl trochu víc patetický, než by se slušelo. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny LARPaře a podobné nerdy (dokonce u úchyly do Star Treku). Naprosto skvělá komedie, které chybí snad jen trochu více vtipu a přebývá trochu toho rodinného patosu. Herci se mi líbili právě díky civilnosti a hlavní těžce nehollywoodský hrdina je vynikající - tedy až do okamžiku než shodí vlasy a z pořádného barbara se stane nudný taťka ze supermarketu. Skvělý raný heavy-metálek a legendární Saxon tomu dávají šťávu. Konečně britský film, kde zazní trochu té NWOBHM. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama