Gladiátor (TV film)

Akční / Drama / Thriller

USA, 1986, 98 min

Abel Ferrara

• dobytek

Strašný béčko, ve kterym nějaká mánička s harpunou na autě chytá ožralý řidiče z toho důvodu, že jeho dementní bratr poslal auto přímo před rozjetej náklaďák a chcípnul. Mimochodem po týhle smrtelný nehodě mu kámoš na autě vyměnil akorát dveře a blatník a kára byla zase jako nová. Tak prostě týpek jezdí po městě, zahlásí vždycky "Jste zatčen spoluobčanem." a všichni z něho maj nasráno v kalhotech. Nakonec ho to nějak přestane bavit a jede se udat na fízly, ale cestou si všimne hlavního záporáka, takže si to s nim ještě vyřídí. Na celym filmu se mi líbil akorát Dodge Charger, se kterym jezdil hlavní záporák. Jinak já film viděl s naprosto kouzelnym dabingem (celý to daboval 1 chlap a 1 ženská), což vypadalo, jak když čtou nahlas noviny a ten z týhle sračky udělal úžasnou komedii. Pak jsem to viděl už s podstatně lepšim dabingem na Primě a to komediální kouzlo se nějak vytratilo.(30.4.2006)

• choze

Mohl to být krásný exploatační brak kombinující podobné vigilantantské a automobilistické kousky ze 70. let (scéna kdy se démonický černý Ford Charger vydá za autem s holčinami nápadně připomene Tarantinovo AUTO ZABIJÁK), ale to by nesmělo jít o televizní pilot z poloviny 80. let, sice natáčený tvůrcem kultovních sedmdesátkových úchyláren DRILLER KILLER a MS.45, toho času si ale jen bez zájmu rychle vydělávajícího na chleba a svůj další srdcový projekt. Nudná variace již stokrát viděného s nezáživnými honičkami a Kenem Wahlem pomalu uzavírajícím svou krátkou dráhu béčkové akční hvězdy (SOUBOJ O POKLAD YANKEE ZEPHYRU, VOJÁK). Za vše mluví fakt, že žádný seriál nenásledoval.(25.8.2007)

• TO

Já teda nevím, mě osobně to zas tak hrozný nepřišlo, možná mám špatnou paměť, ale já se docela bavil. Automechanik vzal spravedlnost do svých rukou a chytal opilé řidiče (Jste zatčen spoluobčanem za řízení) a k tomu hledal vraha svého bratra. Jednoduchý děj mi vůbec nevadil a tady byla navíc ještě ta prímová moderátorka (Nancy Allen). Pro mě poctivá čtyřicetiprocentní akce.(24.8.2007)

Skvělý nápad , pěkné provedení prostě pěkný béčkový film(4.2.2012)

• rischa65

Tak hvězdu za tu nákladní dodávku, ta se mi líbila, zbytek díla stál za prd.(7.2.2012)