Tatta hitotsu no koi (TV seriál)

Drama / Romantický

Japonsko, 2006, 10x54 min

Hitoshi Iwamoto

Chudák kuřák, takhle se naběhat... :-D Nějak jsem na začátku sledování chytla alergii na Haruku Ayase, ale postupem času jsem si na ni zvykla. Bude to hlavně tím, že tu byla ještě skvělá Erika Toda (podle mě jedna z nejhezčích sučasných japonských hereček). Opět tu bylo spousty herců, které jsem už viděla, takže jsem si jen sedla a sledovala, jak mě kdo ještě dokáže překvapit. No, nejvíce jsem ocenila, že Kazuya umí kouřit (nevypadá to tak děsně jako třeba u Kenty v Parédu, jednou mi jeden kuřák vysvětloval, jak se kouřím, drří cigareta apod., takže si od té doby na to ve filmech pořád dávám pozor, stale se z toho asi úchylka :-D). Největším překvapem byl pan Saito. Koukám, koukám, říkám si sakra, toho už jsem někde vid... no, jasně! To je on, to je on! Hiroyuki Ikeuchi, hrál delikventa roku 1998 :-D Ale zpět k seriálu. Někdy mě opravdu bavil, někdy jsem prostě jen posunula čas, protože se děly věci, které jsem vidět nepotřebovala, nudily a nepřišla jsem o nic, když jsem cca. 5 (a >) minut neviděla. Hudební složka byla nevýrazná, nic mi neutkvělo v paměti (ačkoliv tam hráli dva týpci z KAT-TUNu...). ~~~ Je to takové průměrné drama, chvíli podprůměrné, o vztahu dvou lidí, kteří se milují, ale kvůli určitým okolnostem, do kterých se narodili, jim je bráněno být spolu. Naštěstí nejsme hlouběji v historii, jinak by se z toho vyklubala tragédie.(8.1.2011)

Obsazení seriálu je vskutku hvězdné a dvojice Kazuya - Haruka vytváří to správné romanticko-dramatické pnutí, jenže po díle 7 to nějak přestává držet pohromadě, stává se z toho šílená nuda. Některé postavy jsou tu i vysloveně protivné . Což je škoda, stačilo scénaristicky dotáhnout posledních pár dílů a bylo by vše v pořádku. Prostě pokud série ze začátku hraje na realismus a uvěřitelnost a pak přejde do telenovely (v tom špatném slova smyslu), tak to nemohu dále brát vážně. Přesto bych tohle drama úplně neodstřeloval, protože 2/3 série jsou velmi dobré.(12.8.2009)