Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Shin Yoon Bok je talentovaná malířka, která skrývá své pohlaví a jako chlapec studuje malířství. Jednoho dne se setká s velkým malířem, který pomůže rozvinout její talent. Kim Hong Do je ten muž, který naučí Shin Yoon Bok jak správně malovat, ale hlavně rozvíjet pevné přátelství mezi učitelem a žákem. Jenomže Kim Hong Do netuší, že Shin Yoon Bok je dívka a že mají společnou minulost. Jeho přítel, Shin Yoon Bokin otec, byl před deseti lety záhadně zavražděn a on chce zjistit, kdo zločin spáchal a proč. Navrátí se Shin Yoon Bok ztracené vzpomínky, které by mohly být klíčem k rozluštění vraždy jejího otce? A pokud ano, bude muset odhalit, že je dívka? (Zíza)

(více)

Recenze (4)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Pokud jste už viděli nějakou japonskou "cross-dressing" záležitost, jako například Hana-Kimi, a poněkud pobaveně a nevěřícně jste kroutili hlavou nad tím, že v hlavním hrdinovi nikdo nepozná holku, tak tady budete myslím překvapeni. Geun-yeong Mun je totiž jako student malířství u císařského dvora velmi přesvědčivá a zvládá být zároveň i krásně roztomilá, i když se skoro nechce věřit, že to jde dohromady. Seriál je nádherně poetický, nikam se nepospíchá, na všechno je dostatek času, ale přitom nenudí. Právě naopak, jedná se o velmi napínavou podívanou. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý je v mnohom podobný iným kórejským historickým snímkam: boj o moc, radcovia, ktorí väčšinu času len hrabú pre seba a kráľ, ktorý môže veriť málokomu. Čo bolo ale iné, bola téma kreslenia obrazov, ktorú v tej dobe povýšili na filozofické umenie. Každý obraz mal svoj príbeh a skrytý význam napriek tomu, že nie všetko bolo dovolené - napríklad živšie farby a odhalené ženské telo boli frivolné. Nakreslenie portrétu zaručovalo to, že sa kráľova duša vtelila do obrazu a tým sa stal nezabudnuteľným. Na tomto pozadí sa odvíjajú vzťahy učiteľa a žiaka, giseng a mladého maliara a nádherný vzťah dvoch bratov. Hlavná hrdinka nemala ako žena šancu na kariéru maliara, takže sa od malička vydávala za chlapca. A herečke to išlo veľmi dobre, u mňa sa zaradila na popredné priečky z mnohých, ktoré sa o to v kórejskej produkcii pokúšali. Ak by som písala scenár, asi by som divákom neprezradila hneď na začiatku, že mladý maliar je žena... ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Méně romantické, než Sungkyunkwan Scandal, vážnější. Přitom skoro stejná doba - král Jeongjo je pouze o 13 let mladší, než v SS (příběh se koná rok po jeho nástupu na trůn). Krásné malování. Obrazy, které doopravdy existují (obraz, který se objeví na samotném začátku a na konci seriálu, se jmenuje Portrait of a Beauty a Shin Yoon-Bok ho doopravdy namaloval). Výborná ústřední melodie. Méně tlačící na pilu, místy dramatické, bezchybné. Moon Geun-Young je zatím nejpřesvěčivější "muž", jakého jsem dosud v korejské produkci viděl (také svoji roli hraje tak dlouho, že se jí pomalu doslova "zažírá" pod nehty). Poetika. ■ Obrazů Shin Yoon-Boka se zachovalo 30, podívat se na ně je možné zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Hyewon_pungsokdo ■ Víc o svátku Dano (obraz s ženami myjícími si vlasy a houpačkou): http://en.wikipedia.org/wiki/Dano_%28Korean_festival%29 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ending, který vystihuje téměř celou náladu seriálu. Poslední dobou jsem si velmi oblíbila žánr "Gender Bender" (hlavně tedy v mangách a anime, tam to vypadá přesvědčivě, ale stále zkouším i hrané věci, jak vidno) a kdybych nevěděla, že hlavní hrdinka je dívka, byla bych ji považovala za chlapce a to úplně samozřejmě bez rozmýšlení. Většinu už řekl Pirkaf a já souhlasím :-) Jen ještě musím zmínit, že postava, které jsem fandila a která mi byla od úplného začátku sympatická, nebyl nikdo z malířů, ale Chosan Chona, který zdatně - spolu s malíři - odolával pletichaření a sám se do něj také pustil, a úspěšně! :-) Občas se to může zdát až moc melancholické a pomalu plynoucí, ale přežijete, a rádi. Co mne fascinovalo, byla kresba, tvorba obrázků, portrétů mi přišla jako další dějová linie seriálu. A jaké plyne ponaučení ze seriálu? Když delší dobu budete hrát, že nejste pohlaví, které jste, mohlo by vás to uvést do chaozu a to by se mohlo stát fatálním pro váš sexuální život. ^^ ()

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení scény, v níž se herečka Moon Geun-young (Shin Yoon-bok) pře se seriálovou postavou herce Shin-yang Parka, Kimem Hong-do, udeřil herec nešťastnou náhodou herečku loktem do obličeje. Tímto zákrokem ji zlomil nos a poslal tak herečku na jednotýdenní rekonvalescenci, během které se pozastavilo i samotné natáčení seriálu. Incident se odehrál 8. 10. 2013. (Conspi)
  • Malíř Shin Yoon-Bok, narozen v roce 1758, je skutečnou historickou osobností, nebyl však pravděpodobně ženou. O jeho soukromém životě není mnoho známo a jeho vztah k malíři Dan Won také není zcela objasněn. Velká část obrazů v seriálu jsou jeho skutečnými výtvory, například obraz ženy z úvodu a závěru seriálu se jmenuje "Portrait of a Beauty". Přehled jeho maleb je možné najít na webu en.wikipedia.org/wiki/Hyewon_pungsokdo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama