Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie začíná řešit vraždu uškrcené oběti. Při pátrání zjišťuje, že tento případ má něco společného s případem, který se udál před 14ti lety na lodi v docích. Do případu se znovu zaplete detektiv, který po dvou letech pátrání nedokázal ke starému případu na nic přijít, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně dobrat k rozuzlení. (balone)

(více)

Recenze (69)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je jeden z filmů, kde jsem viděla všechny žánry, které jsou nahoře vypsané, jak se postupně slily v jeden nádherný gejzír plný emocí. Smutek, láska, bolest, křehkost, ale i krutost, to vše je v Baekyahaeng harmonicky propojené a graduje v tragickém závěru, který jsem sice očekávala, ale i tak byl dechberoucí. A ačkoliv tomu úvodní část nenasvědčovala, protože jsem chvíli tápala v ději (přiznávám, že i v obličejích), tak na konci musím říct, že tak drsný, přitom krásný a strhující film s naprosto úžasnou hudbou jsem už dlouho neviděla. 90% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak tomuhle říkám lahůdka! V televizi včera běžel fotbal a já připojila externí disk s tím, že si pustím Virgin Snow. Jenže hned pod ním koukám White Night. Ještě ráno jsem o filmu přemýšlela. Kdo byl vlastně oběť a kdo byl pachatel? Už během sledování mě napadaly nejrůznější teorie a i když se konec dal tak trochu čekat, tak se mi moc líbil. Chtěla bych napsat, že ono otřepané ... Ale nenapíšu, protože bych ho tím prozradila. Nedočíst se, že jde o remake japonské doramy, tak bych si myslela, že ta role byla Son Ye-jin napsaná na tělo. Ona je skvělá ve všem, ale role tohoto typu jí podle mě sedí nejlíp. Může v nich ukázat, jak obrovský talent má a jak ho umí využít. Její obrovské charisma vynikne víc v dramatech než v komediích. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne pomaly rozprávaný film. Nie nudný, len si tým tempom obzvlášť pri twistoch podráža nohy, pretože kým prídu, tak už ste ich skrátka stihli odhadnúť. Tiež nerozumiem, prečo snaď 80 percent stopáže venuje detektívke, keď má (a chce) fungovať hlavne ako sociálna dráma. Scéna “pamätaj si moje telo” geniálna, myšlienka normálneho života za každú cenu tiež fajn, ale muselo by to byť inak natočené. 65% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi, ktorý rieši vraždu uškrteného muža, ale časom zisťuje, že má niečo spoločné s vraždou, ktorú riešil pred rokmi, ale nepodarilo sa mu nájsť páchateľa. A navyše si uvedomuje, že motivácie neboli úplne neoprávnené. Spracovanie na mňa ale pôsobí až príliš rozporuplne, samotná zápletka vo svojich základoch nepôsobí nijak zložito, ale je mimoriadne prepracovaná a tak treba neustále dávať pozor, inak sa dá ľahko čiastočne stratiť a tým by pár prvkov na konci v konečnom dôsledku uniklo, ale nanešťastie ako celok ani nie je až tak veľmi zaujímavá, no zase nájde sa v nej viacero prvkov, ktoré dokážu zaujať. Takže určite nemôžem povedať, že by som sa nudil, ani pri tejto výrazne nadpriemenej dĺžke filmu tu nie je žiadne miesto, kde by sa dalo nudiť, za čo môže práve tá prepracovanosť, ale nakoniec sa to vlastne ani moc neoplatí, lebo zápletka až tak zaujímavá nie je. Herecké obsadenie je výborné, skvelá Son Ye-jin, detektív Han Seok-gyu, príjemná Lee Min-jung a ani Go Soo nie je zlý, ale čiastočným problémom je, že ani jedna úloha nie je až tak pôsobivá, postavy sú veľmi dobre obsadené a skvelo zahrané, ale až na hlavnú hrdinku ani jedna nie je vo svojej podstate až tak moc zaujímavá. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, špičková kamera, zaujímavá atmosféra, tu si dali skutočne záležať a poteší aj dobre zvolená hudba. Tento film sa mi veľmi ťažko hodnotí, objektívne mu prakticky ani nemám čo vytknúť, je vynikajúco natočený, zahraný a aj scenár premyslený, ale keď ma zápletka už vo svojich základoch až tak moc nezaujala, tak to pre mňa môže byť len lepší priemer. Ale určite musím pochváliť, že ma film aj napriek slabšej zápletke prinútil udržať maximálnu pozornosť od začiatku až do konca. 64% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Posledni scena je opravdu tak krasne natocena, rozhodne se vyplati pockat pres dve hodiny na konecne rouzleni celeho pribehu. Velmi silny film, skveli na zamysleni- tema vzajemne lidske pripoutanosti zkouma opravdu tak jak jsme u korejskych filmu zvykli - hodne na doraz.. A tam je z me strany snad jedina vytka, v tomto se mi zda scenar trochu prepaleny. Take mozna celkova gradace od mysteriozni krimi k romantickemu dramatu sla nacasovat mirne napinaveji. Ale jinak krasny film s krasnou So Ye-jin a mym velkym oblibencem Han Suk-gyuem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama