Reklama

Reklama

Provdala jsem se za Klondike

(TV film)
  • Kanada I Married the Klondike (více)
všechny plakáty
Kanada, 1982, 3x50 min

Obsahy(1)

I když zlatá horečka dosáhla vrcholu v roce 1898, měl i po deseti letech, kdy se začíná odvíjet příběh třídílného kanadského filmu, Yukon a Dawson City svou přitažlivost pro mnoho dobrodruhů a romantiků. Patří k nim i hrdinka seriálu, energická učitelka Laura Thompsonová, která odmítla pohodlí a jistoty Toronta a přes výhrady svých nejbližších se vydá na riskantní cestu do nejistých podmínek dalekého severu. Přichází do Dawsonu - města, jež ztratilo lesk zlaté horečky a jehož obyvatelstvo tvoří velmi různorodá společnost lidí, kteří se pokoušejí zakotvit i v tomto nehostinném prostředí. Laura je zpočátku rozčarovaná a její původní záměr učit tu dva roky je ohrožen. Díky životnímu optimismu, smyslu pro humor a vnitřní síle a schopnosti vyrovnávat se s překážkami a především vztahu k Franku Bertanovi, se její životní osudy na kanadském severu začnou vyvíjet jinak. (mibara)

(více)

Recenze (2)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 4.4.1986+R: ČST 2 - slovenský okruh = 22.9.1987, réžia slovenského znenia = ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ (ČST Bratislava) - Tak trochu neprávom zabudnutý trojdielny kanadský tv-film, ktorý svojho času "okupoval" obrazovky ČST. Mladá idealistická učiteľka prichádza na krutý sever poznamenaný zlatou horúčkou, tu spoznáva svoju osudovú lásku a ich smutno-smiešne osudy tento pohodový film mapuje. (8.1.2010) ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Nečekaně milý a příjemný film. "Vdaná jsem, do společnosti nechodím, o politiku se nestarám... " Prima hláška, prima herci, pěkně zazpívaná Píseň o poslední růži léta. ()

Reklama

Reklama