Liar Game 2 (TV seriál)

Japonsko, 2009

Druhá série už není taková pecka jako první série. Není to však tím, že by to bylo pouhé bezvýznamné natáhnutí, se kterým by tvůrci přišli po úspěchu první série - alespoň to si myslím. Právě naopak to vypadá, že tvůrci už od počátku tak nějak počítali se dvěma sériemi a filmem, protože to přesně sedí na průběh celé "hry lhářů" až po finále. Jde však o to, že první série i tak působila ukončeně a ukázala pěkné konečné poselství, takže když poté přijde další série, člověk se neubrání myšlence "a k čemu to?". Do jisté míry to může působit zbytečně a trochu ohraně, ale druhá série přinesla pár novinek, které dokážou zaujmout. Dozvíme se víc okolo celé hry a hlavně z minulosti Akiyamy (tohle jsem ocenila právě proto, že jsem si Akiyamu v první sérii oblíbila). Ukáže se i nová hlavní postava (mně značně nesympatická Kikuchi Rinko, která se podle mého ale na tuhle roli dobře hodila). A nejdeme zde i pár "třešniček na dortu" v podobě některých skvělých scén a vedlejších postav - bylo skvělé vidět Arakawu v roli přihlouplého Nishidy (ostatně, jemu role hlupáků vždycky jdou :)). Zkrátka, opět jsem si to vcelku užila, takže nemám důvod dávat nižší hodnocení. Navíc konečné preview mě natěšilo na velké filmové finále. Už se nemůžu dočkat. :) ~(4,4)~(4.7.2011)

Začátek působí jako zbytečné nastavování první série a k tomu ještě bagatelizuje její závěr. Poněkud slabší je to i s motivacemi hlavních postav pro účast ve hře. Nicméně vlastní hry a fígly, podvody a strategie sloužící k jejich vyhrání pořád skýtají slušné divácké potěšení. Horší už je to s triky pro zvyšování napětí. Byť svůj účel plní dobře, začnou po chvíli opakované a zpomalené záběry a neustálé prostřihy na tváře všech účastníků trochu otravovat. Naštěstí seriál začne být trochu zajímavější poté, co na scénu nastoupí hlavní záporačka a přenese hru do osobnější roviny. Opravdu dobrá je ale až finální hra, která dobře ilustruje hlavní myšlenku seriálu.(26.1.2010)

Námety na "hry" sú výborné, atmoška lepšia ako v 1. sérii... jediné, čo ma štve, tak je to stále také "rovnaké"... Človek vie, kto furt bude vyhrávať, kto sa ako bude správať... je tam málo čo objavovať... Ale stále ma to fakt bavilo a patrí to k lepším seriálom, ktoré som videla, takže zostávam (zatiaľ) na 5* :) Uvidíme, keď dokončia sériu (zatiaľ je len 9. dieľ "v éteri")(18.3.2010)