Reklama

Reklama

Gamma Ray: Heading for the East

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Austrálie, 2003, 55 min

Obsahy(1)

Toto VHS vydané v roce 1990 bylo předěláno do DVD podoby v roce 2003 s vylepšeným zvukem 5.1. Koncert obsahuje celkem 11 skladeb, trvá téměř hodinu a půl. Takovou malou perličkou je skutečnost, že DVD obsahuje tři skladby z původní tvorby skupiny Helloween. Důvodem je fakt, že jejich autor, Kai Hansen, byl frontmanem jak již zmiňovaných Helloween, tak i současné kapely Gamma Ray. (Danulinda)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Praotec power metalu Kai Hansen a jeho partička z Hamburku vyráží na turné do Země vycházejícího slunce. Gamma Ray je jedna z mých největších srdečních záležitostí, naživo jsem je viděl třikrát a jejich muzika se nikdy neomrzí. Toto DVD jsem dneska viděl již podruhé. Jedná se o poctivou porci starých pecek z první desky Heading for Tomorrow, singlu Who Do You Think You Are? a rovněž tři covery od Kaiovy předchozí kapely Helloween. Pět hvězd dávám za muziku, jinak ale to DVD si je příliš nezaslouží. Střih je totiž lehce zmršený (DVD je sestříháno z více vystoupení a Kaiovi se během skoro každé písničky střídají dva až tři outfity), kvalita jednotlivých kamer není stejná, písničky jsou doplněny o záběry pobytu kapely z Japonska, dva rozhovory a jeden kratší dokumentík, který je ale úplně debilně umístěn tak, že překrývá závěr skladby Ride The Sky a zároveň většinu následující Hold Your Ground - díky těmto nedostatkům ten koncert místy nepůsobí úplně konzistentně, ale Kai Hansen je jedním z mých hrdinů a jeho hudba mě doprovází už hezkých (i ošklivých) pár let, takže tak úplně nejsem schopen dát nižší hodnocení :-)))) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Toto dvd nám ukazuje, jak moc dobře Kai Hansen udělal, že opustil Helloween a založil si svou vlastní kapelu Gamma Ray. Zatímco Hells spadli po odchodu nenahraditelných pánů Hansena a Kiskeho (zpěvák) na druholigovou úroveň, Gamma Ray příchodem právě Kaie Hansena, ale i vokalisty Ralfa Scheeperse patří do heavy metalové extraligy, a to i po pozdějším odchodu zpěváka Scheeperse. ()

Reklama

Reklama