Reklama

Reklama

Vánoce s Hradišťanem

(pořad)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 1996, 25 min

Režie:

Vojtěch Fatka

Účinkují:

Jiří Pavlica

Obsahy(1)

Je to hezká tradice. Už několik let se vždy před Vánoci scházejí členové jednoho z našich nejznámnějších folklorních těles - Hradišťanu - se svými příznivci a fanoušky na sérii vánočních koncertů. A nebyl by to Hradišťan, kdyby na těchto koncertech bylo slyšet jenom známé a frekventované koledy. Kapelník Jiří Pavlica totiž dokáže, jako už tolikrát, najít vždy něco nového, co nás dokáže uchvátit svou krásou, něhou a poezií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na vynikajícím Hradišťanu jsem byl o deset let později než tento koncert a už je dalších deset let fuč. Milá vánoční vzpomínka (vysíláno na Čt2 24.12.2018). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pustit skoro v hlavním vysílacím čase na 1. svátek vánoční 20 let starý vánoční koncert Hradišťanu, když každý rok mají svůj pravidelný koncert? No proč ne. Jde o záznam zcela tradičního vánočního koncertu z Besedního domu v Brně. Takových koncertů už bylo! Nejdříve trochu skladeb z tvorby Hradišťanu, pak pár koled. Záznam je opravdu krátký, jen takový výřez z tvorby Hradišťanu. Zpívají Stanislav Gabriel a Alice Holubová, hrají vedle Jiřího Pavlici Milan Malina, Jiří Burda nebo v roce 2005 zesnulý Luboš Svatoš. Průměr, který neohromí ani neurazí znalce Hradišťanu. ()

Reklama

Reklama