Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Studentský film jedním vrzem: amatérské výkony herců, dobrý prostřih, začínající kamera. Scénář halabala. Na druhou stranu ale ukazuje, že hnát vše do extrémů nemá cenu. Ač už věřit nebo brát drogy. Ty drogy jsou tady pojaté velmi krátce a jednoduše, protože jsou přeci jenom přístupnější než víra, která je zde parodována. Nápas myšlenky filmu je velmi dobrý, jen by to chtělo asi uchopit o něco jinak, méně buransky :-) Ale raději budu komentovat méně a více točit vlastní filmy, pak uvidíme s čím ohromím svět. Určitě chci vzkázat autorům, aby nepřestávali a točili a točili a točili, třebas vytočí nějakého jehovistu, nebo natočí dobrý kousek, který poběží alespoň v úrovni českých kin. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to o malinko horší než Život není krásný, nejspíš kvůli stopáži, která rozmělní příběh, ale pořád je to brutální prdel s excelentními fóry a především se hází špína na církev, což je logicky paráda. Kéž by se toho podobného ražení u náš tvořilo víc, ale musíme si vystačit aspoň s tím málem, co máme. 85% ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice odborníkem na moderní náboženské směry a sekty, ale asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že tohle s jehovismem nemá mnoho společného. Ale o nějakou faktickou správnost tady nejde. Jehovova pomsta je vydařená komedie na téma náboženství × ateismus (ztvárnění Boha je asi to nejzajímavější, jaké jsem měl možnost kdy vidět) s několika typickými pohlovskými prvky. Zároveň je příjemné vidět, že i když pokulhává obrazová kvalita, má Pohl cit pro střih a práci s kamerou. (865.) ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se ti povedlo Marty... bavil jsem se v kině jak malej fracek. Je vidět, že už to bylo pojato mnohem víc profesionálnějc než předchozí díla. Dobrej střih a herecký výkony v čele s Rosťou Neidhardtem. Humor byl i mnohem inteligentnější. Upřímně jsem nečekal, že mě to bude až takhle bavit. Díky! ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo slabší, jako chuť pracovat u snědé menšiny. Musím uznat, že samotný koncept by měl něco do sebe, ale Martin asi během psaní scénáře přišel o poslední krabici drog, a tak plný únavy to nějak dopsal. Chybí tomu dynamičnost a ostrost vtipu. Na druhou stranu zde přibylo nehorázné množství slizkosti, a při pohledu na fousatého gaye mi i klesla hladina testosteronu, protože mi to připomnělo mého bývalého mistra na praxi, na jehož podobu k tomuto homobuznovi snad ve všem nikdy nezapomenu. O tom budu muset ještě povědět mé psychiatričce. Jako celek je to zdlouhavý počin bez výraznějšího děje, ale nemohu říci, že bych se nebavil. Hodnotím tento díl ze ságy za nejslabší, a to kvůli nulovým inovacím a nevýraznému ději, ačkoliv téma bylo dobré. Mohl to Jehovistům nandat, opak je však pravdou. Některé to možná i přiláká během pohledu na scénu, jak tam hlavní bratr Jehovistů si nechá vykuřovat od svých oveček. Kdo by to nechtěl, co? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Ve snímku se objevil i režisér Martin Pohl, a to ve scéně, kdy Robin přijde do baru na jedno pivo, jako osoba s tričkem s nápisem „Legalize Heroin“. (skinny9)
  • Interiér sálu království svědků Jehovových se natáčel v kostele sboru Českobratrské církve evangelické v Rumburku. (Tisbejsky)
  • Zhruba v polovině filmu, když si Robin sedá vedle paní Posseltové, můžeme v obrazu za nimi vidět obrys kameramana. (ČSFD)

Reklama

Reklama