Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MEZI MILIARDAMI TYČENEK WONKA JE PĚT ZLATÝCH LOSŮ. A PĚT ŠŤASTLIVCŮ…“  Mám moc rád Burtonovu verzi, takže… jen ve zkratce, protože jsem se na to mrknul jako na zajímavost (a navíc jsem byl zvědavej, proč Američani mají tohle zpracování radši). Předně (– a úplně nejvíc!) nebaví mě to muzikálový pojetí. Jo, Umpalumpovský zpívánky jsou v poho, ale to ostatní… Wilder je (překvapivě) dobrej Wonka! (sorry jako, ale Depp je boží!). Děj si je hodně podobnej (logicky), ale Burtonova verze je rozmáchlejší a vizuál (taky kurva logicky) dokonalejší (vole dokonalej!). Ovšem jestli jste to ještě neviděli (a máte třeba vánoční náladu…), tak směle doporučuju… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy Roalda Dahla z roku 1962 2.) Zatím, co příběh Williho Wonky se letos dočkal dalšího zpracování, o přímé knižní pokračování „Karlíkova“ příběhu nazvané  „Charlie a velký skleněný výtah (1972) “ se nikdo nepokusil. 3.) Spisovatel Roald Dahl tenhle film nesnášel! ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Odškrtávám si ze seznamu další zámořskou pohádkovou klasiku. A zase jsem měl problémy to všechno strávit. Tentokrát ale chápu, že se jedná o film, který musel dětem učarovat a dospělí ho milují protože nostalgie je silnější než rozum, ale pro dospělého neamíka je tahle cukrkandlová exhibice mimo jeho chápání světa. Aspoň že to není tak hrozné jako Burtonův remake. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

rodinny muzikal neni zrovna muj oblibeny salek limonady s ovocnym jogurtem a vajecnou omeletou, ale willy wonka & the chocolate factory jsem s trochou sebezapreni rozchodil. Pasaze kde hlavni hrdinove tancuji a zpivaji se daji prezit predevsim diky povedene hudbe,..melodie jsou chytlave takze pri druhem promitani si uz budete zpivat.. who can take a sunrise, sprinkle it with dew, cover it in chocolate and a miracle or two..tadydadydaaa,candymaaaaan caaaan:)No jo, jinak deti zvlady role pomerne dobre, maly kovboj nebo rozmazlena holka jsou supr a vlastne zde najdete i par docela povedenych vtipnych scen. Takze davam 3*, pro ty co maji tyhle druhy filmu radi za 4*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě znamenala tato "pohádka" něco nového. Jako první jsem viděl tu verzi od Burtona, proto budu mít k té novější verzi bližší vztah, než k této. Depp se mi rozhodně v úloze pana Wonky zamlouval více, než zdejší Wonka. Na starší verzi zase budu vzpomínat díky remixům od Poga, především díky jim jsem se na tohle podíval: https://www.youtube.com/watch?v=F1jmhbw3JHw a https://www.youtube.com/watch?v=991rzjaPQQU ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kultovní a tisíckrát parodovaná (The Simpsons, Futurama, Madagaskar...) americká pohádka, která svými šílenými rekvizitami, originálním příběhem, spoustou čokolády i Oumpa Loumpasy baví od začátku až do konce. V Americe něco jako pro nás "Pyšná princezna". Jedinou výtku bych snad měl proti obsazení mladého otravného árijce do hlavní role. Ten mi tam opravdu vadil jak svým výrazem, tak zpěvem a vůbec celou svou holou existencí:/. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Film by televizní stanicí Channel 4 zvolen jako osmý nejlepší film v anketě "Greatest Family Films". (Chatterer)
  • Film byl v roce 2014 v USA zařazen do Národního filmového registru v Kongresové knihovně jako významné dílo, které má být zachováno pro další generace. (P. J. D.)
  • Julie Dawn Cole (Veruka Salt) ve skutečnosti nenáviděla čokoládu. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama