Chuno (TV seriál)

Pursuing Servants

Slave Hunter

Drama / Historický

Jižní Korea, 2010, 24x60 min

I přes občasné výpadky tempa a méně zajímavé vedlejší linie vyprávění, konečně korejský seriál, kde jsem si spravil chuť. Tento částečně historický seriál se docela akční i dramatický, bjová choreografie je zvládnutá skvěle, hlavní představitelé soupeřící o Lee Da Hae se rovněž vyvedli, hrají dobře. Je to napínavé, Lee tady má chudinka spíše pasivní roli,a le i tak její účast potěší. Co tu funguje spolehlivě je konfrontace a vývoj postav, což mě těší dvojnásob, že se nerezignovalo na propracovaný scénář a charaktery. Je vidět, že seriál bylo pořízen za drahé peníze, ať kostými, souboje, výprava, nádherná kamera a exteriéry i vesnice, města mají dost do sebe, vše působí realističtějí, než jsem čekal. Jediné varování k seriálů, budu citovat Gladness (snad mě nezabije) : "Ale vždyť tam nehrajou žádní bishící!" Jinak si myslím, můžete být maximálně spokojeni, ano akční choreografie vykrádá některé známé tituly, ale musím ocenit nasazení herců. Závěrem musím také pochválit OST, které se velmi povedlo.(11.4.2010)