Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudobno-zábavný cyklus divácky populárnych pesničiek pre pamätníkov. Relácia sa pôvodne volala Diskotéka pre starších, od roku 1993 sa premenovala na Repete. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

JZaborsky 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní písničkový cyklus, který přišel v čase, kdy se, jak trefně konstatoval textař Kamil Peteraj, mediální prostor silně anglifikoval a po písničkách se slovenskými texty vznikla najednou mezi určitou částí slovenské veřejnosti jistá poptávka. A taky to byly úspěšné hity z minula, které si pamětníci rádi připomenuli. To vše bylo děláno velice vkusně s nezapomenutelným průvodním slovem Ivana Krajička (později Zory Kolínské). Jinak pokud jde o samotné písničky, zdaleka se nejednalo jen o převzaté zahraniční písně (které nota bene jako takové ještě nemusí být automaticky odsuzovány - mnohdy byly lepší než originál), ale i o původní songy z domácí provenience. A připomínali se tady především domácí slovenští interpreti (včetně těch, kteří už v té době nežili - např. Duchone ve znělce), ale i pár českých hostů (Alena Tichá, Eva Pilarová, Milan Drobný atp.). No a samozřejmě je potřeba se zmínit o vokální skupině TREND, která zde zpěváky nejen doprovázela, ale sem tam si nějaký ten kousek taky sama střihla (např. Žltá rieka byla v jejich podání naprosto jedinečná).... Ještě bych opravil jednu chybu v obsahu: Diskotéku pre starších moderoval Krajíček v 80.letech, po ní přišla na řadu relace Smiem prosiť? a až potom se (v roce 1993 - ne 1986, jak je zde mylně napsáno!) objevilo Repete. Jistě, tyto relace mnohé spojovalo - chtěly připomenout starší písničky , ale zároveň se i v mnohém lišily (např. i tím, že v každé z nich účinkoval jiný orchestr) a byly trochu jinak koncipovány i dramaturgicky (Diskotéka a Smiem prosiť? nebyly soutěžní relace atd.) ...Na Repete se od té doby, co skončilo, pokoušely navázat jiné písničkové relace, ale žádná z nich už nikdy nedosáhla jeho věhlasu. I z toho důvodu by bylo hříchem dát jiné hodnocení než 5* . ()

BigDeal odpad!

všechny recenze uživatele

Nemusím hip hop a vyhýbam sa technu. Ale ak je niečo, čo skutočne nenávidím, tak sú to práve slovenské "šlágre", alebo "evergreeny". Myslím si, že sú to piesne hrozné, lacné a bez vkusu a prídu mi až tak príšerné, že ich nedokážem počúvať ani zo srandy. Ale možno to nie je len piesňami, ja totiž neznášam celkový štýl 80. rokov v Československu (to snáď boli všetci hluchí a slepí?) Najhoršie je, že všetky piesne sú nechutne jednoduché a chytľavé a stane sa mi, že po nechcenom vypočutí ľubovoľného šlágru, si tento šláger začnem pospevovať (preklínam ťa Diridonda). To je to najhoršie, čo môže byť. Potom sa už len Joker s Batmanom stanú kamarátmi a celý svet môže ísť do hája. ()

Reklama

bjjoba 

všechny recenze uživatele

Znacka - REPETE - to je neprekonatelny zabavac a konferncier - IVAN KRAJICEK. Skoda, ze tak skoro odisiel do hudobno - kulturneho neba. Velmi dobre si spominam na ich vtipne scenky najme so ZOROU KOLINSKOU a dalsimi spevakmi, ktorych v 90. rokoch vytiahol naspet na hudobnu scenu. Spomeniem najme - KAZIKA, LAIFEROVU, GRUNA, VOLEJNICKOVU, WEITERA, MAZIKOVU, VASEKA, STASAKA, KOCIANOVU, KONARIKA, SZABOVU, TICHU, ONOVU, SVERCELOVU, OLLARYOVU a dalsich. Pametam si, ze v tychto rokoch ich brala najme starsia a stredna generacia a ich najme slovenske pesnicky zaplavovali a osviezovali nase slovenske kulturaky, radio a TV. Doplnam par ukazok - http://www.youtube.com/watch?v=2wbMs9MB3Gc&feature=relmfu a http://www.youtube.com/watch?v=0zSBhwXHRHA&feature=relmfu ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ja som generácia, pre ktorú nieje určený tento program. Už ako chlapec som neznášal tieto pesničky - Diridonda, Až bude pokosená tráva, a pod. Vtedy som počúval iné pesničky. Ale pre generáciu mojich rodičov to bola relácia, ktorú si nenechali ujsť. Treba poďakovať I.Krajíčkovi, že vytvoril takúto reláciu pre seniorov. Ale mám taký dojem , že relácii uškodilo to , že sa to akosi spolitizovalo, a to tejto relácii uškodilo. 40% ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Pri reprízovaní som nevynechal ani jednu časť. Kto vie prečo? Súťaž bola zúžená na pesničky z éry keď kraľoval Duchoň - ťažiskové 70. roky, počiatok 80. mierny zásah do 60. a medzivojnového obdobia. V určitých prípadoch šlo o nechutné pretextovávačky zahraničných hitov v swingovom šate (príklad Obladi - Oblada ako Oblaky, Oblaky hovorí za všetko). Repete frčalo, Repete bolo v móde. Asi aj preto aby sme videli ako sa kedysi bavili tetky a ujovia, babky a dedkovia počúvajúci mainstream. Halfplayback, alebo fullplayback, diváci v sede a tlieskačky:-) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama