Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

honajz2 

všechny recenze uživatele

What? Já nevím, jestli jsem jediný, kterému se tento film nelíbil. Strašidelné domy s nějakým tím duchem už dnes nemůžou přinést skoro nic originálního. Jedna trapná lekačka za celé tři minuty. Naprosto nelogické chování postav (SPOILER kdyby jste byli v kůži té holky, co se schovala za dveře, a věděli, že pro vaši sestru si přišla Mamá, a poté slyšeli vaši sestru, že Mamá je pryč, otevřeli byste dveře? KONEC SPOILERU). Tak jo dvě hvězdičky si tento snímek zaslouží, ale víc bych mu rozhodně nedal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Viděno na BXM2012 s tím, že se podle toho točí už celovečerák. No tak na něj se teda fakt těším, protože během těch tří minut tohohle kraťasu se mi půlky velmi silně až nepříjemně sevřely hned dvakrát. Skvělá práce. Vlbec mi nevadilo, že nerozumím, co si ty španělský holčičky mezi sebou povídají, ale ono to vlastně bylo jedno, celková atmosféra tohoto krátkého švihnutí ostnatým drátem přes tvář, to říkala za ně. Paráda. Doslova tři minuty napětí a strachu. Chci vidět ten celovečerák! ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na některé kraťasy se podíváte a řeknete si, že byly fakt dobré. Na jiné se podíváte a řeknete si, že byste rozhodně chtěli vidět, jak by to vypadalo jako film. Toto je jeden z nich... Je to překvapivě atmosférické a i během těch kraťounkých tří minut to dokáže nahnat hrůzu. Jen tak dál, víc takových krátkých "oddechovek" by nebylo na škodu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Možno, že celovečerák bude dobrý, ale hodnotiť trojminútovú sekvenciu, ktorá sa tvári ako súčasť väčšieho celku takto vysoko ? Pripadá mi to ako keď voľakedy na FUN rádiu vymysleli súťaž založenú na jednoduchom, ale neúčinnom princípe. Moderátor povedal do éteru pointu a poslucháči mali vymyslieť vtip. O tom, že výsledky boli od humoru dosť vzdialené nemusíte absolútne pochybovať ... (3.3.2010) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Španielsky snímok "Mamá" je silne atmosferický, nepríjemne desivý a zručne technicky spracovaný krátkometrážny horror. Natočil a zrežíroval ho v roku 2008 mladý argentínsky filmový tvorca Andrés Muschietti. Tento krátky film je predzvesťou celovečerného duchárskeho horroru "Mama", ktorý Andrés vyprodukoval spoločne so svojou sestrou Barbarou o päť rokov neskôr. V oboch prípadoch sa jedná o kvalitne odvedenú prácu. **** ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama