Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál z produkce Spike TV o komparaci vybraných zbraní a bojovníků se snaží odpovědět na obvyklou chlapskou otázku: "Kdyby se jeden postavil proti druhému, který by vyhrál?" K zodpovězení se dochází skrze řadu testů účinků různých zbraní, stylu jejich boje, mentality a dalších proměnných, dle kterých tým odborníků určuje potenciálního vítěze. Specialitou seriálu je pak hlavně výběr nečekaných dvojic soupeřů. Dočkáme se tak například souboje Gladiátora s Apačem nebo středověkého rytíře s pirátem. (laFei)

(více)

Recenze (91)

PanPes 

všechny recenze uživatele

Absurdní ale zábavné - jako nejzábavnější část považuju to , kdy komentátor prohlašuje toho obtloustlého nerda za počítačového mága během toho , co obsluhuje program , který někdo jiný vyvinul právě na tuto problematiku... Naprosto uhozený pořad , kde jsou závěrečná videa točená tím nejkýčovytějším možným způsobem - divák se prokouše celou kostrou , kterou vyplňují nudné hlášky různých nadšenců aby na něj v závěru vybaflo tak stupidně udělané video , kde se virtuálně rozhodně nad pomyslným vítězem. Vypadá to jako hodně slabá kopie Bořičů Mýtů... Nejsmutnější část je ta - kdy při testu v 6. díle , kdy porovnávají dvě aktuální elitní jednotky , kdy nejsou ani jedny totožné testy vsazené do stejné roviny objektivity - nemůžete nechat vybuchnout jeden granát v pračce a ten druhý v místnosti a pak vyhodnotit jako účinnější ten , který vybouchl v místnosti (to samé by se dalo říct o srovnávání brokovnice se samonabíjecích brokovnicí popřípadě srovnávání pistolí různých ráží) - celý tento seriál je naprosto debilní záležitost bez jakékoliv faktické hodnoty... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Něco, co je potenciálně velmi zajímavé, je formou ubito v zábavu pro diváka gladiátorských her. Nejen, že je tento "dokument" často přerušován okázalou reklamou na sirup doprovázenou hustomegakrutopřísně drsnými komentáři ve stylu "to by mu rozervalo aortu a udusil by se vlastní krví," ale navíc ještě dochází k jakýmsi pochybným analýzám (nevíme, pomocí jakých algoritmů) na základě srovnávání neodpovídajících zbraní či testování za odlišných podmínek. To přidělování bodů "mně se líbí víc tohle" a "mně zas tamto" mi připomíná ten příběh, ve kterém se lidé dohadují, jak je dlouhý císařův nos, i když císaře nikdo z nich neviděl. Vyřeší se to tak, že se zeptají hodně velkého počtu lidí, protože ten průměr to přece nějak dá :) Krom toho by mě zajímalo, jak do těch "simulací" zahrnují taktiku. Přitom kdyby to zůstalo jen u toho ukazování zbraní, které nejsou zase až tak známé a třeba k tomu dodat nějaký historický příběh ze skutečného nasazení, mohlo by to být i zajímavé. Ale ve formě zpracování mi připadá, že už tam chybí jen "podľa mňa byt mal mať Žižka alespoň taký ľahký guľomet." ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, kde sa stretnú rôzny bojovníci s histórie, ktorý si to potom rozdajú medzi sebou. Zaujímavý teórie, fajn ukážka jednotlivých útokov a pekný prehlad taktiky či výzbroje. Pokial máte radi historické filmu, či vás zaujímajú zbrane, rozhodne odporúčam, tento dokument bude akurát pre vás. 80% - 4* ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnocení velmi záleží na shlédnutém dílu (pokud tedy nejste takoví fanatici, nebo v telce nestihnete všechny). Já viděl tuším 4.díl - středověký pirát vs rytíř. A dle mého názoru jsem schytal spíše ten podprůměrnější díl. Rozhodně mnohem více by mne zajímaly díly Yakuza vs Mafie případně ninja vs sparťan. Co mě ale hodně ruší a vadí jsou ty neustálé vycpávkové prostřihy a rádoby historické scénky a milionkrát opakované představovačky. Kdyby se toto vymazalo, ta minisérie by měla takových 20minut/díl a všichni by byli spokojení. Takhle je tam více nudy a nic neříkajících dialogů a scén oproti akci a testům. ()

Eilean Donan

všechny recenze uživatele

Za časť 01x04 Rytieri vs. Piráti dávam 3***. Nebolo to presvedčivé, vnútorné rozbroje po víťazstve pirátov ostali. Ale pokračujem s porovnaním SS vs. Viet Cong, takže uvidíme, či budem presvedčenejšia. PS: Aj tak si myslím, že ide skôr o taktiku, resp. stratégie a načasovanie, nech už máte akékoľvek zbrane, aj keď je fakt, že je tu dôvod (aj keď z trošku iného súdku), prečo sa rytieri a koniec koncov už ani piráti, v tradičnom poňatí, nepresúšajú po okolí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Všechny vědecké experimenty probíhaly na neživých subjektech. Poprvé, kdy proběhl test na člověku, bylo v 1. epizodě 2. série s názvem „SWAT v.s GSG“. (chaometic)

Reklama

Reklama