Reklama

Reklama

Cesta kolem světa za 80 zahrad

(seriál)
  • Velká Británie Around the world in 80 gardens (více)
všechny plakáty
TV spot
Velká Británie, 2009, 10x60 min

Scénář:

Monty Don

Hrají:

Monty Don (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám 80 zahrad, z nichž každá má svou svéráznou minulost. Ať už je to minimalistická zahrada v Mexiku, která se spíše než tradičním zahradám podobá architektonickému skvostu, nebo autentická zahrada romantického ducha v Anglii, Monty Don na každou z nich pohlíží jako na veliké tajemství. A jak se pomalu dostáváme pod okouzlující vliv té které zahrady, přistihneme se, že si klademe otázky, jako: Proč vlastně lidé zahradničí? Jakou má ta či ona zahrada funkci? Co dělá z té či oné zahrady neopakovatelnou raritu? (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (3)

Elisson 

všechny recenze uživatele

Ukážka toho, že po svete sa dá chodiť nie len kvôli stavbám, slávnym mestám alebo kvôli ľuďom, ale aj kvôli záhradám. V seriály prejdú zbežne celý svet a ukážu mnoho krásnych záhrad (čo určite nie sú len kvetiny alebo rady stromov, ale mnohokrát zvláštne kompozície všetkého možného, skrátka niečo čo má atmosféru a dušu), ktoré často nesú atmosféru tej ktorej krajiny. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Prezentácia tých najkrajších a najpopulárnejších záhrad sveta! Je zaujímavé čo dokáže človek vytvoriť s drevín, rastlín a iných záhradních doplnkov, či už to zachádza do gíču, alebo je to dokonalý súlad architektonických prvkov s rastlinami. Jedno je isté a to je to, že na takéto záhrady treba fúru penazí a ešte viac trpezlivosti. Asi by som nemôhol navrhovať záhrady pre takýchto zbohatlíkov, nechcú záhradu, ale všetko dominantné na kope a ukázať koľko majú financií! Dokument to je zaujímavý ! ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele

pozrel som prvu cast - aby sme pochopili cinske zahrady tak musime zajst na miesta ktorymi boli inspirovane - Huangshan. Co si prevzali japonci z cinskej tradicie a ako ich ovplyvnil zen mozme vidiet v rozsiahlych chramovych komplexoch Kyota. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama