Nejpřísnější rodiče na světě (TV seriál)

• Velká Británie

World's Strictest Parents, The

Dokumentární

Velká Británie, 2008

• MM_Ramone

"Naprísnejší rodičia na svete". No poďme teda na to. Zoberieme pár znudených, rozmaznaných, zhýčkaných puberťákov z Anglicka, Austrálie či USA a pošleme ich na prevýchovu do rodiny z niektorej exotickej krajiny na opačnom konci sveta, kde ešte stále do bodky platí staré dobré "Cti otca svojho i matku svoju". Mladí, drzí výraskovia tak dostávajú životnú lekciu, ktorá im má pomôcť, uvedomiť si, ako by sa mali správať ku svojim rodičom. Zaujímavý nápad na reality show, ale niečo mi tam akosi chýba. Dalo by sa to urobiť lepšie, tvrdšie, drsnejšie. Viac pritlačiť na pilu. **(26.6.2011)

• Shakers

Mňa to rozhodne nezaujalo a skôr som sa smial. 50% - 2*(9.8.2011)

Americkí/anglickí spratkovia posielaní do prísnych i "prísnych" famílií, ktoré majú za účel poučiť ich o pravých hodnotách. Za príklad jedna z nich. Zmysel života by mal spočívať v rodine, koníčkoch a priateľoch. Naopak odmietajú alkohol, drogy a všetky návykové látky (zároveň kafe ako kofeín&čaj ako teín - ČO?). Miestami dojemné, emocionálne napäté. Taká tá klasická náprava deciek zo zlých pomerov, no bohužiaľ veľmi okato zohrané predstavenie.(12.7.2010)

• Fallen_One

Dobrý námět, ale podaný tak zoufale, okatě a přespříliš tématicky přehnaně, že je to až směšný. Bod obratu, kdy se ze zlobivých ďáblíků stanou hodní andílci je rychlejší než smrt a vůbec...všecko je to jen nahrané a náznak nějaké reálné přeměny neexistuje. Vše je jen hloupě zahrané. Ale dívat se na to dá. Podobné jako Krev, pot a takeaways ale ti si mě nějak našly víc.(27.7.2010)

Určitě zajímavý pokus jak zkrotit rozmazlený spratky. Když prostě rodiče nic nezmůžou , tak je na pár týdnů vyměnit. Určitě by bylo zajímavé se za pár měsíců vrátit a zjistit jestli se ty děti opravdu polepšili a nebo se to zase vrátilo k normálu.(15.5.2012)

Taková pěkná, účinná a nenásilná terapie pro rozmazlené hajzlíky všeho druhu, jejímž prostřednictvím zjistí, jaké životní hodnoty by měly vyznávat, a ještě se při tom naučí, jak to chodí ve světu neznámých kulturách. Já to tedy beru. Podobnost s vám blízkými osobami, popřípadě s vámi, zaručena.(16.7.2010)

Nápad je to dobrý, jen tomu chybí drsnější provedení.(20.7.2010)

Mírně nadnesená, nicméně skrz naskrz výborná reality show. Hlavní myšlenka je naprosto vynikající a upřímně dlouho jsem uvažoval a přemýšlel, že by něco v takovém kabátku mohlo do budoucna vzniknout. A ejhle, ono už vzniklo. Skvělé! Je pravdou, že některé rodiny jsou hodně extrémní a všechny ty podmínky a požadavky, které jsou pak na jejich ratolesti kladeny, jsou až přespříliš. Na jednu stranu mi tedy bylo těch soutěžících občas i líto, sám bych se do některých rodin na „převýchovu“ určitě dostat nechtěl (hlavně do těch Afrických zemí, kde už to není ani tak o převýchově, jako spíše o adaptaci na velmi odlišné prostředí - a to ne jen krajinou, ale i náboženstvím). Když jsem si pak ale vzpomněl, jakým způsobem ti teenageři doposud žili, jakým stylem komunikovali se svými rodiči apod., lítost byla fuč. Jak bylo řečeno: „The kids today are so goddamn screwed up“, bylo třeba jim jasně ukázat, jakých hodnot si má člověk v životě vážit. Nevím, jak vám, ale mě skoro každý soutěžící připomínal někoho z mého okolí a docela bych byl i proto, aby se podobný pořad zavedl tady u nás. Několik žhavých kandidátů bych sám nominoval. Tak jako tak musím zopakovat, že je ústřední myšlenka celého pořadu doopravdy luxusní. Jsem rád, že většina těch teenagerů nakonec prozřela a uvědomila si, že život není jen o chlastu, trávě, cigárech a souložení. Když si vzpomenu na mnohé rodiče, na jejich bezmoc, smutek, zarmoucení a to, jak velké starosti jim jejich dítka dělaly, bylo mi až do pláče. Je strašně smutné sledovat, jak se mladému člověku - přímo před jeho očima - život hroutí jako domeček z karet a ten člověk si to ne a ne uvědomit. Myslím, že tento pořad pomohl mnohým z nich až tak za pět, deset let, si to teprve naplno uvědomí. A až potom jim dojde, jak moc pro ně rodiče udělali. Rodiče, kteří se nevzdali a neohodili budoucnost svých dětí do koše a i přes velmi nelichotivý životní styl svých potomků nikoho z nich nezavrhli (což jsem se někdy až sám divil, protože to, co tam ti teenageři dělali, byla občas ta největší šílenost, co jsem kdy ve svém životě viděl). Klobouk dolů před takovými rodiči, ty děti jim budou jednou ruky líbat. Závěrem řeknu, že The World's Strictest Parents jsou přesně ten typ pořadu, který dokáže neuvěřitelně chytnou za srdce a jasně člověku ukázat, že i prachobyčejná reality show může být výborná. Tedy v porovnáním s tím, co běží (resp. běželo) v naší televizi, viz. Vyvolení & Big Brother a podobná župma televizního průmyslu, je toto pro mé oko jak sametová cesta do nebe s poletujícími, zpívajícími anděly…(17.9.2011)

Převýchova nevychovanců je sice pořád na jedno brdo, přesto občas nestačím žasnout. Na druhou stranu je to názorná ukázka života a školství na opačné straně světa.(7.7.2010)

Výborné :) stejně tak jako pořad : Krev pot a přepych(16.2.2011)

Myšlienka nie je zlá, ale je to ozaj len veľmi okato zohrané predstavenie, ak môžem použiť slová užívateľa Cappuccino, pretože s tým súhlasím. Myslím, že je nemožné, drzé a nevychované decká, ktoré v detstve nedostali poriadny základ, prevychovať za jeden týždeň. To asi ťažko. Užijú si dovolenku a potom sa tak akurát vrátia späť do toho prostredia (rodina, predovšetkým prístup rodičov, okolie) ktoré z nich urobilo to, čo sú.(25.3.2012)

Reality show, která mi dala naději, že né všechny Reality jsou blbosti(8.6.2011)

• ApsidalTill

Koncept kde sa zoberú dve nevychované decká a prinesú sa do tvrdej rodiny je rozumným nápadom. Horšie je to potom už s celkovým spracovaním, kde za týždeň je zrazu ono decko napravené a už nechce fetovať, piť atd. Nevidel som ani jednu časť kde by niekto proste na konci povedal: nič to so mnou neurobilo a serem na rodičov aj na týchto dementov. Ak by sa to stalo, možno by som program bral vážnejšie, inak je to priemerné divadlo.(17.4.2012)

Je to díl od dílu hodně rozdílný. Někdy ty děti vyloženě lituju, když se dostanou do famílie plný náboženských fanatiků "Bůh ti dal život a ty si toho nevážíš a nevážíš si sebe, ale On tě stejně miluje", to bych se taky dala na pití.... Na druhou stranu se mi líbí díly, ve kterých se děti dostanou do zajímavého prostředí (jako třeba rodina sympatických koňáků v divočině Montany).(8.8.2011)

• Margarettka

Byla by to docela dobrá reality show, kdyby to nebyl jeden velký fake. Všechny hádky jsou zinscenované producenty, kteří všem říkají, kdy a co říkat, kdy na ty děti zakřičet atd. Ta blesková náprava je taky moc vtipná- po čtyřech, pěti hned jsou z nehorázných spratků naprosto uvědomělí andílci? I don't think so. Plus jsem viděla nábor na další pokračování - vybízeli přímo teenagery, aby si jeli vyzkoušet (DOBROVOLNĚ) žít u jiné rodiny v jiné zemi. A aby bylo jasno - ty děti jsou nejen z Británie, ale i z USA a Austrálie. Takže tak.(20.3.2012)

Nápad jako takový musím ohodnotit velmi dobře. Napravování britských spratků je rozhodně záslužná činnost. Leckdy by si takovou převýchovu zasloužila ale nejen britská mládež .... :) Jen mě někdy iritují způsoby některých rodin, jež jsou místy vskutku přehnané. Nevěřícně kroutím hlavou a zdá se mi, že je to buď nahrané (adolescenti se vždy k závěru epizody záhadně a z ničeho nic zlomí, najednou si všeho váží a vše dělají ochotně), nebo jsou ti lidé z těch rodin úplné gumy. Každopádně - záslužný počin. Zajímavé.(26.7.2010)

Jeden z najlepších programov, aké momentálne bežia v TV. Je nielen poučný, ale človek si uvedomí, aké je vzácne to čo má a ako ľahko o to môže prísť. Nezvládateľní teenegeri z Veľkej Británie nielen pochopia o čom je rodinný život, ale pomôže im to nazrieť aj do ich vnútra a porozumieť samým sebe. Naviac celkové prevedenie tohto programu je skvelé a som veľmi rád, že niečo takéto máme možnosť zhliadnuť v TV aj u nás.(21.1.2012)

Samozrejme, reality show vždy ostane reality show a určite málokto uverí, že sa za týždeň po šokovej terapii z teenagerov diablov stanú "andílci". Z tejto stránky je to samozrejme skôr na zasmiatie a titulok najrozmaznanejší teenageri na svete by tomu sedel ďaleko viac. Čo ma však celkom zaujalo i keď to zďaleka nie je 100% hodnoverné je, že seriál dáva divákovi šancu tak trochu nahliadnuť do spôsobu života ľudí z rôznych kultúr.(5.3.2012)

Mám z toho dost rozporuplný pocity. Na jednu stranu jsou někteří ti teenageři fakt spratkové a něco takovýho si zasloužej, na druhou stranu kolikrát do jaký rodiny se dostanou, to mi zůstává rozum stát. Minule jsem viděla díl, kde ta rodina měla vlastní děti, podle mýho, který absolutně přišly o kterýkoliv radosti z dětství. Něměly normální dětskej pokoj, pořád se musely jenom učit a pracovat a pochopitelně neměly kamarády. Hlavně, že byly "slušný"... a takovýhle rodiče pak chtěj někoho převychovávat? Pak tam jednu holku, která tam byla na "převýchovu" nutili pitvat žábu. Rozbrečela se a utekla, měla vztah ke zvířatům, narozdíl od těch parchantů tam, kteří se v tom vyžívali, ale protože neposlechla nějakou učitelku, aby to udělala, tak byla zmetek ona... Někdy mi fakt zůstává rozum stát, na druhou stranu jsou ty děti pak jak vyměněný a uvědoměj si, že dosavadní přístup k jejich rodičům nebyl zrovna fér. Ale někdy jsem fakt na jejich straně, kdyby mi tohle naši kdysi udělali, tak nevim, nevim... :D(19.3.2012)

Jaký americký spratci? Ty děcka jsou z Anglie...(23.8.2010)

<< předchozí 1 2