Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický snímek na motivy skutečných událostí. V roce 2006 při střelbě na náboženské škole komunity amišů ve městě Nickel Mines v americké Pensylvánii dojde k zabití pěti a dalších pěti zraněných členů této komunity. Film vypráví příběhy rodin postižených touto tragickou událostí, které se díky své víře vyrovnávají s bolestí a ztrátou. (Mičl)

(více)

Recenze (21)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mám docela slabost pro příběhy Amišů. Bavím se narážkami na ně v různých seriálech, počínaje Simpsny a nekonče 2 Broke Girls. Z hraných filmů byl výborný Svědek i komedie Vidláci. A chystám se na reality Breaking Amish. Celé to přitažlivé kolem nich spočívá ve stejném poučení, jaké nám měl předat film Vesnice. Z mnoha těchto a dalších důvodů jsem se tedy nadchla i pro Amish Grace. Vynikající televizní film podle skutečné události. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Odpustenie by malo byť vlastné každému. A je jedno, či je niekto veriaci alebo neveriaci. Určite to je lepšie ako živiť vo svojom srdci nenávisť. Výprava síce trocha krívala, ale o to tu ani tak nešlo. Dôležitejšie je to posolstvo a myšlienka na záver. Na televíznu produkciu celkom slušné, silný príbeh. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi nevšední a působivý příběh, který kolem jen tak neprofrčí, ale zabrnká na city a nutí k přemýšlení a k vyjádření názoru. Herecky byl slušně zvládnutý, technické věci jsou v tomto případě nepodstatné. Ukazuje hierarchii náboženské komunity, kde starší příliš lpí na tradicích, což chápu, protože volný pohyb mezi nimi a civilizací by zničil jejich identitu a postupně vedl k jejich zániku. Nevěřím ale, že by ženy těšilo prát na valše a že by děti netoužily po televizi, mobilu či počítači, pokud by věděly, že něco takového existuje. V určitém směru je obdivuji, ale s jejich postoji k vině a odpuštění nesouhlasím. Z druhé strany zde není komu odpouštět. Viník byl potrestán světsky, a jeho rodině, která o přípravě jeho činu nevěděla a nijak se na něm nepodílela, není co odpouštět. Věřící muž vyjádřil zločinem své zklamání z pomyslného podílu Boha na smrti svého dítěte, ale ublížil lidem, kteří s tím neměli nic společného. Odpustit neznamená nepotrestat, protože beztrestnost by pro mnohé byla motivací k dalším zločinům. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Z Amišů šla hrůza, to odpuštění bylo tak neuvěřitelné, až mě vyděsilo. Jediná Ida reagovala tak, jsem zvyklá. Film byl místy příliš patetický (holčička v nemocnici vypráví, co se dělo ve škole), ale na druhé straně i mírně kritický k Amišům (odpustí vrahovi, ale ne ženě, které odešla). Silný film o odpouštění, já bych neodpustila - ani Bohu ani Charliemu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z filmu veľmi cítiť televízne spracovanie a mám taký tušák, že sa na ňom podielali sami Amišovia. Pretože vyznievajú až príliš osvietene, príliš pokorne. Príbeh o odspustení je fajn, síce jednoduchý, ale fajn. Nad niektorými vecami som sa sám musel pozastaviť, pretože mali niečo do seba, napr. pri odpustení vinníkovi a neodpustení odpadlíkovi alebo o požičaní života našich blízkych. Škoda, že herecké výkony sú z kategórie tých slabších a celkové spracovanie pôsobí, ako by bol film o 15 rokov starší, ako v skutočnosti je. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama