Reklama

Reklama

Bakluon

  • angličtina Vanished
Kambodža, 2009, 92 min

Režie:

Tom Som

Hrají:

Pov Kison

Obsahy(1)

Maly pracuje se svou nejlepší kamarádkou Chanthou jako moderátorka v jedné malé rozhlasové stanici v Phnom Penhu. V den, kdy má začít jejich nový pořad, jim šéf Leap představí novou producentku Kim. Nový pořad nemá příliš dobrý začátek, když se v přímém přenosu pohádají s bývalým moderátorem Sokhumem, jehož dívky nahradily. Druhý den se Chantha nedostaví do práce a Maly vyděsí telefonát, ve kterém ženský hlas žádá o pomoc. Není si jistá jestli hlas patří její kamarádce a požádá proto policii o vyšetření. Přivolaný policejní inspektor Kheng se k případu staví nedůvěřivě i přes to, že Chantha se v práci neukáže několik dní a zájem o vyšetřování začíná projevovat až po té, co se ztratí i Kim. (Raztubyl)

(více)

Recenze (1)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Kambodžský thriller nadějného režiséra Tom Soma a studia Khmer Mekong Film. To si dost zakládá na odlišném způsobu natáčení než většinová kambodžská produkce, jež spočívá především v laciných hororech s příšerným předabováním a ještě horšími triky. Skvělé jsou tři herečky v hlavních rolích a špatný není ani zbytek obsazení snad až na zezačátku poněkud přehrávajícího komisaře Henga. Bakluon je obzvláště na kambodžské poměry solidně zpracovaný thriller, kterému se daří stupňovat napětí až do bohužel lehce zmateného konce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek stanovil nový rekord v počtu diváků, kteří místní snímek sledovali v kině. Překonal do té doby divácky nejúspěšnějí film Crocodile (2005), a to i přesto, že byl nasazen v pouhých dvou kinech z třinácti, jež v Kambodži v té době byly. (Raztubyl)

Reklama

Reklama