Reklama

Reklama

Zrození planety Země

(seriál)
  • Česko Neohrožená planeta (více)
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2008, 44 min

Obsahy(1)

Co mají společného Grand Canyon, nejvyšší vodopád světa a poušť Sahara? Co vytvořilo souostroví Havaj a jak vznikl Velký bariérový útes? Proč se neustále mění výška hor? Společně s dobrodruhem Willem Gaddem a vědci z celého světa odhalíme, jaké síly utvářely během stovek milionů let naši rodnou planetu. V sedimentech, které nacházíme ve velkých kaňonech či pouštích, je zapsán celý příběh Země - stačí ho jen správně přečíst.
Tento unikátní dokument vám nabídne neuvěřitelné záběry podivuhodných míst a pomůže vám odkrýt alespoň některá z tajemství naší rodné hroudy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro jisté povědomí, jak to asi tak mohlo být s naší matičkou Zemí, je to ok. Záběry nápadité, jen mohly být více propracované. Jsem zhýčkán "Pixarem". Pro opravdové tužebníky po vědění však nejspíš nedostačující. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Řekla bych fakt dobrý - používám to jako názornou ukázku pro deváťáky do geologie a dokážou si díky tomuhle DVD alespoň trochu představit, jak to tu dřív fungovalo a jak některé procesy fungují dodnes. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama