Reklama

Reklama

Samuraj

  • USA Samurai

Obsahy(1)

Miyamoto Musashi. Středověký filozof, umělec a legendární samuraj. Vynikající šermíř, který nikdy nebyl poražen a v dějinách Japonska mu patří důležité místo. Společně s mistrem bojových umění a hercem akčních filmů Markem Dacascosem se vydáme po stopách jeho života. Podíváme se na místa, kde žil, a vrátíme se k soubojům a bitvám, které mu přinesly slávu. V hraných i animovaných prostřizích se vrátíme stovky let v čase, nezapomeneme ale ani na Musashiho odkaz pro současnou společnost. Jeho odkaz zůstává v zemi vycházejícího slunce stále živý a třeba jeho Knihu pěti kruhů hltají obchodníci z celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Dopodrobna prepracovaný dokument približujúci legendu jedného z najväčších bojovníkov. Posolstvo príbehu som si vychutnal o to viac vďaka tomu že mi bol Musashiho príbeh už dávno známy. ak ste tam postrehli nezrovnalosti s Yoshikawovým spracovaním ( bolo ich tam skutočne dosť) je to preto lebo Yoshikawa písal idealizovaný biografický román, nakoľko dokument sa snaží pridŕžať faktov zachovaných v archívoch a iných historických zdrojoch. Na jednom sa však zhodneme, Mushashi bol velikánom svojej doby, tieň jeho osobnosti výrazne ovplyvňuje osudy dnešných ľudí neustále aj po niekoľkých stáročiach. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

povedený biografický dokument, o Musashim jsem mnoho slyšel a četl (zdravíme králičí verzi Jojimba Usagiho!) a konečně jsem s ním viděl i zajímavý dokument, který sice nejde do hloubky (pravda, do ní by mohl proniknout víc, neb to má hodinu a půl), ale jako obrazové uvození do jeho života je to velmi povedené. Mimochodem, jsou tu i dost zajímavé animované pasáže, jaká škoda, že nepochází z žádného anime, ale jsou vytvořeny přímo pro dokument. PS: to že jsou přítomny záběry z Kurosawovo filmů nemajících s tématem nic společného se dá velmi snadno odpustit ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mistr bojových umění a akční herec Mark Dacascos, nás provede dokumentem o legendě a jednom z největších bojovníků starého Japonska. Velká pocta a zajímavě pojatý dokument, který mapuje celý život Miyamota Musashiho . ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mark Dacascos se vydává do Japonska, aby diváka provedl po stopách nejslavnějšího samurajského bojovníka v dějinách Musashiho. Markovi díky babičce proudí v žilách japonská krev a oba jeho rodiče vyučují bojová umění. Cesta začíná v hlavním městě Japonska Tokiu. V dobách samurajů to byla malá rybářská vesnice na východním pobřeží nazývaná Edo (do roku 1868). Miyamoto Musashi (13. června 1584 – 1645) neprohrál jedinný duel a vyvinul techniku dvou mečů (Niten Ichi-ryū), která nebyla nikdy překonána. Svého prvního soupeře usmrtil ve věku 13 let. Ve věku 25 let měl za sebou 6 bitev a více než 60 vyhraných soubojů. Po své poslední bitvě se rozhodl, že již nikdy nevezme lidský život. V posledních letech života dokončil knihu Go Rin No Sho (Kniha pěti kruhů), která je dodnes velmi populární. Podíváme se do Musashiho školy, navštívíme výrobce klasických samurajských mečů a Mark bude mít možnost obléknout třicetikilový samurajský bojový oblek. Konec éry samurajů přišel v červenci roku 1853, kdy se po 250 letech Japonsko opět obchodně otevřelo světu. ()

3dgeorge 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo spracovaný dokument, ktorý vhodne spája historické udalosti, súčasného samurai-ského ducha v Japonsku i prehliadku bojov a cvičení, prelínajúcich sa s animovaným spracovaním životnej cesty Miyamota Musashiho - najznámejšieho samurai-a vôbec. Moderný dokument tohto typu, ktorý nie je sústredený len na jednu skupinu divákov nenudí a určite stojí za to pozrieť si ho. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama