Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film, založený na skutečném příběhu, s námi sdílí desetiletí (1939-1949) v životě Jimmieho Lewallena a jeho manželky Carrie. Jejich radosti z lásky a manželství společně s tragédiemi války a chudoby. Jimmie a jeho přátelé Bill Blair a Fred Harb nalezli únik z prostého života díky závodům zrozeným v teplých večerech Severní Caroliny a neúmyslně se tak stali těmi nejstaršími závodními hrdiny. Nakonec toto jejich dovádění položilo základy pro to, co se stalo později jedním z nejlukrativnějších sportů na světě. Řada závodních prventství se udála právě během "The Fightin' Forties", to z tohoto filmu dělá jak senzační historickou lekci, tak i vzrušující podívanou plnou romantiky, přátelství a akce. (FFilipCZ)

(více)

Recenze (2)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No, popravdě jsem od tohoto snímku,na který jsem se mimochodem těšil již od prvního traileru, čekal mnohem mnohem více. Čekal jsem více závodění, aut a nějakého historického připomenutí, jak to vlastně všechno s tím NASCAR a celkově závoděním začalo. Třeba něco jako Snake and Mongoose v dragsterech, akorát ze světa závodních oválů. Tohle bylo spíš romantické drama ze čtyřicátých až padesátých let, ve kterém se chlapi dvakrát projedou lesem, vypálí se tam nějaká ta moonshine a zbytek se motá kolem románku s ženskýma. Já osobně se teda hodně nudil. ()

PetrC. odpad!

všechny recenze uživatele

Na film se bohužel nedá dívat. Všechno je špatně. Děj vůbec není poutavý, vyprávění schází jakákoliv promyšlená struktura, klíčové scény jsou vyložené zpackané a herecké výkony jsou ryze amatérské. Po technické stránce to není o moc lepší: produkce je hodně laciná, zvuk je namixován nekonzistentně, obrazové efekty chatrné. Hudební motivy byly vybrány dobře, ale hudba hraje v pozadí takřka neustále a obzvlášť v dialozích vyloženě ruší. 7 % ()

Reklama

Reklama